De gevels van het federale politie complex Géruzet in Etterbeek.
Volledig scherm
De gevels van het federale politie complex Géruzet in Etterbeek. © Sander de WildePhotonews

Aspirant-politieagenten mogen voortaan tot 5 keer deelnemen aan selectieprocedure

Wie niet slaagt voor de selectieprocedure bij de geïntegreerde politie, mag voortaan nog vier keer herkansen. Dat heeft de Kamercommissie Binnenlandse Zaken woensdag beslist op voorstel van Vooruit-Kamerlid Bert Moyaers. De maatregel moet het personeelstekort bij de politie helpen oplossen.

20 reacties

 • William Peeters

  2 maanden geleden
  Als je wilt dat een individu alle kansen krijgt om bij de politie binnen te geraken, schaf dan alle proeven af. Ik denk niet dat men een universitair diploma nodig heeft om politieagent te kunnen worden. Sommige werden zelf geweigerd omdat ze geen "social media" profiel hadden, dan wordt je bestempeld als asociaal. Gooi uw GSM buiten en breng een bezoek aan de bibliotheek, het niveau zal dan wel stijgen (op voorwaarde dat je de juiste boeken leent natuurlijk).
 • Denis Stock

  2 maanden geleden
  Je ziet de kwaliteit iedere dag opnieuw, huilen met de pet op.
 • Ronny Van Looy

  2 maanden geleden
  En telkenmale wordt de lat verlaagd, net zoals bij het onderwijs en dan schrik men enige tijd later dat het bergafwaarts gaat.
 • Duran Wagemans

  2 maanden geleden
  Schaft het nodige diploma niveau af. En geef iedereen een kans om mee te doen aan de ingangs proeven. Veel mensen hebben Wegens thuis situatie’s niet de kans gekregen om hun school volledig af te maken. Maar hebben nu misschien op iets oudere leeftijd wel zin om voor politie tegaan?…
 • Wim Wuytack

  2 maanden geleden
  Dat mag je op de universiteit of hoge school toch ook,waarom dan niet bij de politie?
 1. Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëlische nederzettingen

  Belgische banken investeren indirect miljarden in illegale Israëli­sche nederzet­tin­gen

  Verschillende Europese banken, waaronder zes Belgische, investeren tientallen miljarden in bedrijven die betrokken zijn bij illegale Israëlische nederzettingen. Dat blijkt maandag uit een nieuw rapport van de internationale ‘Don’t Buy into Occupation’-coalitie (DBIO), waarvan ook mensenrechtenorganisatie 11.11.11 deel uitmaakt. BNP Paribas Fortis blijkt de slechtste leerling in de klas.
 2. “Federale overheid was nog nooit zo populair als werkgever”: 14 keer meer sollicitaties dan banen

  “Federale overheid was nog nooit zo populair als werkgever”: 14 keer meer sollicita­ties dan banen

  De federale overheid kreeg in 2021 ruim veertien keer meer sollicitaties dan er banen waren. Op 7.308 vacatures reageerden vorig jaar 104.163 personen. Veel werkgevers krijgen hun openstaande vacatures nauwelijks ingevuld, maar daar heeft de overheid geen last van. “Nooit eerder was de federale overheid als werkgever zo populair”, zegt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).