Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Asielzoekers die een huis kunnen kopen van kindergeld? “Zeer problematische uitspraak van Jambon”, zegt Groen

Oppositiepartij Groen stelt zich ernstige vragen bij een uitspraak van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Die beweerde op minstens twee lezingen dat hij “het verhaal heeft gehoord” van een familie asielzoekers “die meteen een huis kon kopen van het kindergeld” dat ze met terugwerkende kracht hadden gekregen voor de duur van hun asielprocedure, schrijft De Tijd vandaag. Maar een eenvoudige berekening leert dat dat “verhaal” wel bijzonder onwaarschijnlijk is.

161 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Even heel simpel. Ze kunnen maximaal tot +- €80 000,00 krijgen, stond in HLN. in Marokko kost een appartement €40 000,00. Een kennis van mij heeft er daar 1 gekocht. Ze kunnen dus onder bepaalde omstandigheden TWEE appartementen kopen. Geen broodje-aap verhaal, puur de feiten!
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  Vanaeken Jokke, jij spreekt over de waarheid, Bourgeois heeft deze maatregel ingevoerd, Jambon valt dus een partijgenoot aan en vertelt er dan ook nog eens leugens bij en schuift het in de schoenen van anderen en dat voor de MP van Vlaanderen, degoutanter kan niet, hoe die zijn hoofd nog durft laten zien.....totaal onbekwaam, de ganse NVA.
 • Lea Van Heybeeck

  1 jaar geleden
  Beste media onderzoek dan toch eens wie die wetten in de tijd opgemaakt en gestemd heeft? Dat op zich zegt toch al genoeg? Hoe is het mogelijk dat die wet er trouwens ooit geweest is. Wat wordt ons nog allemaal verzwegen als het op migratie aankomt? Hoeveel heeft ons dat al jaarlijks gekost? Is er dan niemand die dit wil weten?
 • sjef kroet

  1 jaar geleden
  Gewoon even zoeken op immoweb, zimmo, ... Huizen tot en met 80.000 euro. Meer dan 100 hits. Discussie gesloten.
 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  Het is duidelijk dat deze informatie niet mag geweten zijn bij de bevolking. Het totale kostenplaatje voor asiel en migratie wordt angstvallig verzwegen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. 1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
  Limburg

  1 op de 6 in lagere school Sint-Trui­den test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buiten­school­se activitei­ten stop

  De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Extra testen op vrijdag moeten duidelijkheid geven over mogelijke nieuwe besmettingen. Vandaag is ook beslist de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar in Sint-Truiden en zes Limburgse gemeenten preventief tijdelijk te schrappen. Het gaat om Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Wellen en Nieuwerkerken. Allen plaatsen in de omgeving van Sint-Truiden.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"