Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Artsensyndicaat: “Te weinig beschermingsmateriaal, wissers en reagentia om breed te testen”

Vanaf begin volgende week kunnen huisartsen hun patiënten op brede schaal beginnen testen. Die beslissing past binnen de exitstrategie. Maar op dit moment zijn er onvoldoende wissers, reagentia en beschermingsmateriaal voor de artsen, beklemtoont Marc Moens, erevoorziter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). Ook de niet-dringende consultaties bij artsen die volgende week kunnen hervatten, zullen om die reden op een heel laag pitje staan, meent Moens. "Men stuurt nog altijd soldaten naar het slagveld zonder wapens en munitie."

4 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) zegt dat er wel een tekort aan medicijnen is, in tegenstelling tot wat minister Philippe De Backer beweert. In een persbericht beschuldigt de artsenvereniging minister De Backer van wanbeheer.
 • Zee Groen

  2 jaar geleden
  FFP2 verbieden? Waarom een bizar logistiek probleem op de immer schuldige bevolking afschuiven? We zijn nu al bijna mei, waarom is er nog geen binnenlandse firma die dat kan leveren? Leg dat eens uit. Waarom werd er niet vroeg geanticipeerd? Vooruitziende mensen hun bescherming afnemen (= extra gevallen kweken!!), overigens voor professionelen een druppel op een hete plaat en vaak niet (meer) bruikbaar . Als men er toch tonnen afkeurt. Dat verbieden getuigt van een bedenkelijke ethiek.
 • Regina Van Akker

  2 jaar geleden
  De overheid moest beschaamd zijn om dokters zo het veld in te sturen. Nochtans, ze waren voorbereid hé! Onkunde tot de 101ste macht!
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  De politiekers verkondigen overal dat alles op wieltjes loopt maar de realiteit bewijst het tegendeel. Het is knippen en plakken met het gerief dat overal moet bijeengezocht worden.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijnlijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”
  Play

  Steven Van Gucht: “Epidemie lijkt nog te versnellen. Deze week waarschijn­lijk drie keer boven kaap van 60.000 nieuwe gevallen per dag”

  De vijfde coronagolf rolt volop over het land en de piek is nog niet in zicht. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum. Meer nog, de epidemie lijkt voorlopig zelfs nog verder te versnellen. “Maandag tekenden we een record op van bijna 62.000 besmettingen. Dinsdag en woensdag zullen we waarschijnlijk ook meer dan 60.000 besmettingen per dag registreren”, klonk het.