Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Artsen-specialisten roepen op tot hertekening eerstelijnszorg

Het Verbond der Belgische Beroepsverenigingen van Artsen-Specialisten (VBS), de grootste organisatie van artsen-specialisten in België, roept op tot een hertekening van de eerstelijnszorg. Daarnaast ijvert het er ook voor dat de patiënt eigenaar is en blijft van zijn globaal medisch dossier (GMD). Dat meldt het VBS in een persbericht.

1 reactie

 • evelyne dewulf

  2 weken geleden
  Huisartsen worden nu systematisch op de hoogte gebracht van alle onderzoeken door specialisten. Zelfs als gmd rechtstreeks aangevuld wordt, moet huisarts toch blijvend verwittigd kunnen worden...
 1. Iraanse diplomaat die aanslag beraamde berust in veroordeling tot 20 jaar cel

  Iraanse diplomaat die aanslag beraamde berust in veroorde­ling tot 20 jaar cel

  De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi gaat niet langer in beroep tegen de 20 jaar gevangenisstraf die hij kreeg voor het mee beramen van een aanslag in Parijs. Daar probeerde hij samen met een Iraans-Belgisch koppel en nog een vierde man een bom te doen ontploffen op een massabijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK. Dat mislukte: de terroristen werden gevat en allemaal veroordeeld tot zware gevangenisstraffen tot 20 jaar. Drie van hen gingen vandaag in beroep tegen die straffen. Maar Assadi zelf kondigde vanmorgen dus aan zijn straf te aanvaarden.
 2. Vlaanderen denkt na over coronapaspoort, “maar niet voor iets kleinschaligs als café- of restaurantbezoek”

  Vlaanderen denkt na over coronapas­poort, “maar niet voor iets kleinscha­ligs als café- of restaurant­be­zoek”

  Gisteren liet Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V) verstaan dat hij voorstander is van het invoeren van een coronapas, “zodra iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren”. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) legde het idee als een van de eersten op tafel, intussen scharen meer en meer politici zich achter het idee. Al klinken er ook heel wat bezwaren: “Als 70 tot 80 procent van de bevolking gevaccineerd is, en er dus sprake is van groepsimmuniteit, moet dat volstaan en moeten we niet grijpen naar een instrument als het coronapaspoort.” Dat zei Willem-Frederik Schiltz, fractieleider van Open Vld, woensdagnamiddag in het Vlaams Parlement.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?