Een 18-jarige uit Brussel stierf aan een longontsteking. Artsen achten het mogelijk dat die veroorzaakt werd door te vapen.
Volledig scherm
Een 18-jarige uit Brussel stierf aan een longontsteking. Artsen achten het mogelijk dat die veroorzaakt werd door te vapen. © Shutterstock

Artsen denken dat e-sigaret eerste dodelijk slachtoffer heeft gemaakt in België

BinnenlandArtsen van het Brussels universitair ziekenhuis St-Luc achten het mogelijk dat in ons land een eerste vape-dode is gevallen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard nadat een gezonde 18-jarige om het leven kwam door een voorlopig onverklaarbare longontsteking. 

102 reacties

 • joachim albert

  3 jaar geleden
  @D Zwartenbriek, hoeveel doden met echte sigaret? Ja maar niet op uw 18 jaar en niet met een product dat zogezegd niet ongezond zou zijn. Vapen is populair, zelfs niet rokers doen het. Binnen 10 jaar gaat blijken dat er kankers ontwiķkelen bij vapen.
 • Filip Nevelsteen

  3 jaar geleden
  Hoeveel tabacsrokers krijgen longziekten? Als morgen iedereen gaat vapen met erkende vullingen, volgens mij no probleem.
 • Roy Coocks

  3 jaar geleden
  Als je zelf van alle rommel bijvoegt om te roken, dan kun je evengoed aan de uitlaat van een autobus gaan lurken.
 • Raoul Hoylaerts

  3 jaar geleden
  ja,als je er dingen indraait die er niet in thuishoren is het miserie zoeken.met eten en drinken is dat net zo.
 • Liesbeth Cuppens

  3 jaar geleden
  @Marnix Ik ben blij te lezen dat je vader zich goed voelt bij het gebruik van een e-sigaret, maar blijf aub realistisch. Een sigaret, e-type of niet is en blijft ongezond. Ze snijden de adem af (ook bij niet-rokers), maken gebruikers kortademig en beschadigen hun longen op middellange termijn. Wie het een prettig idee vindt om een vergrote kans op longkanker te hebben, is goed bezig en doet rustig verder, maar moet achteraf niet komen klagen over medische problemen.