Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Arts voerde euthanasie uit bij zwaar dementerende

Een gespecialiseerde arts heeft vier jaar geleden een zwaar dementerende man geholpen bij het sterven. Dat schrijft De Morgen zaterdag. De daad valt buiten de wet. De dokter doet zijn verhaal in de krant om zo naar eigen zeggen het euthanasiedebat open te trekken.

8 reacties

 • john Roderigas

  4 jaar geleden
  Mijn gezinsleden weten perfect wat ik wil als het voor mij niet meer leefbaar is , ik denk dat iedereen met bepaalde aandoeningen heel goed weet wat er gebeurt dus waarom tegenstrijden als overheid? enkel omdat dat niet naar hun zin is .
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Mijn huisarts hier in Frankrijk zal nooit 'iets' willen doen want hij is ultrakatholiek. Hier mag je al blij zijn als je een huisarts hebt want nieuwkomers worden weggestuurd! Ik zal me moeten behelpen met de tuin. Het is goed dat iedereen er over nadenkt. En elke situatie is uniek.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  4 jaar geleden
  Deze arts verdient al onze steun.... Ik heb meerdere mensen begeleid in hun laatste dagen, enkele hadden hun hele leven betaald voor "waardig sterven" maar nee hoor, ze hebben afgezien!!! dat is Belgie. Zelf heb ik een tattoage laten zetten midden op mijn borstkas "NO REA" Hierover is nog steeds grote discutie in het ziekenhuis.
 • stefan steegen

  4 jaar geleden
  Hij heeft waarschijnlijk gedaan wat goed is maar heeft wel de wet overtreden en kan er voor aangeklaagd worden.
 • Lea Hendrikx

  4 jaar geleden
  Alle waardering voor deze arts. Alle steun ook voor het euthanasie voorstel van vld. Het kan toch niet dat cd&v zijn levensvisie aan iedereen blijft opdringen. Niemand verplicht je om euthanasie te willen, maar geef wie dat wel wil wel die mogelijkheid.