Volledig scherm
© Thinkstock

Armoederisico in België blijft toenemen, vooral jongeren lopen groter risico

BinnenlandHet armoederisico in België stijgt jaar na jaar. Tien jaar geleden werd 14,7 procent van de Belgen beschouwd als een risicogroep voor monetaire armoede, vorig jaar lag dat aantal op 15,9 procent, zo blijkt uit de jongste cijfers van Statbel, die vandaag werden gepubliceerd. 

25 reacties

 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Normaal vervangen die jongeren de mensen die op pensioen gaan maar dat is nu allemaal met 6 tot 8 jaar uitgesteld. Daar hebben onze slimme politiekers in hun allesomvattende domheid voor gezorgd.
 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Het risico bestaat vooral dat onze jongeren van de honger zullen sterven met een smartphone van 1000 euro in hun hand in plaats van een boterham.
 • Hilde Eykens

  3 jaar geleden
  Heb altijd in armoede geleefd en drie kinderen alleen grootgebracht en laten studeren door wat ze gezien wat armoede is hebben ze gezorgd dat ze nu een goed betaalde baan hebben, een nadeel ik ben niet goed genoeg nimeer en dank heb ik er niet voor gekregen
 • Geert Matthys

  3 jaar geleden
  Ja zo gaat het hier als twintiger, de maatschappij neemt je nergens aan en geven je gevoel dat je niks bent, dan moeten ze ook niet zagen als ze 70 jaar uitkering mogen betalen. Leer dat maar op school dat je via via nodig hebt om ook maar ergens te beginnen.
 • Anita Billen

  3 jaar geleden
  Dat ze eens gingen werken vooralleer ze een dure smartphone, IPad enz. gongen kopen maar ja, liever doppen zeker.
 1. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen