Mensen staan in de rij voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello in Leuven. Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello in Leuven. Archiefbeeld ter illustratie. © EDLL

“Armoedeorganisatie Poverello heeft aan geld geen gebrek, maar het gaat nauwelijks naar armenzorg”

De armoedeorganisatie Poverello heeft aan geld geen gebrek. Dankzij gulle giften spaarde Poverello voor 50 miljoen euro aan vastgoed en 14 miljoen liquide middelen bij elkaar. Wat er met dat geld gebeurt, mag niemand weten en naar armenzorg gaat het nauwelijks, schrijft het weekblad ‘Knack‘.

146 reacties

 • Johan Planckaert

  1 jaar geleden
  Van Eetveld is onbetrouwbaar en enkel in geld geinteresseerd. Als de vzw zoveel miljoenen heeft raad ik iedereen aan geen cent meer te storten. Hebben geld genoeg voor jaren, moeten maar hun vastgoed terug verkopen. Van mij krijgen ze in elk geval nooit geen cent meer.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  Als de kerk er mee gemoeid is, draait het om véél en gemakkelijk geld. Als Brussel er mee gemoeid is, draait het om véél en gemakkelijk geld. Ga er dan maar van dat er daar bij Poverello dubbel gemakkelijk en véél geld vergaard wordt. Poverello heeft wél een 200% terechte naam: 'kleine, arme man'. Alleen bedoelen ze hiermee de naieve gevers. Wie aan hen geeft blijft klein en is arm van geest. Klopt dus als een bus.
 • GERY VANDEWALLE

  1 jaar geleden
  Tja als de kerkfabriek er mee te maken heeft ,weet je genoeg!Leper els
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  weer héél veel van het zelfde ; 'directeurs' met riante vergoedingen + 'directie'wagen + reis- en onkostenvergoeding, én 'peanuts' voor de échte hulpbehoevenden ! ... NONKELJEAN
 • Argus Vercauteren

  1 jaar geleden
  De organisatie zwemt in het geld door de vele donaties. Waarom vraagt men dan aan armen om 300 euro te betalen voor een bed? Voor een kamer zouden ze meer dan 400 euro moeten betalen. Ze laten ook na om herstellingen uit te voeren (lekkende daken...). Hamvraag: Waarvoor het geld dan wel gebruikt?
 1. Klungelig aangevraagde maaltijdcheques en kilometervergoedingen voor familieleden: rapport toont hoe Sihame El Kaouakibi subsidiebedrog pleegde
  PREMIUM

  Klungelig aangevraag­de maaltijd­che­ques en kilometer­ver­goe­din­gen voor familiele­den: rapport toont hoe Sihame El Kaouakibi subsidiebe­drog pleegde

  1.363.622 euro. Dat gigantische bedrag wist Sihame El Kaouakibi de afgelopen jaren los te weken bij de Vlaamse overheid. Subsidies waarmee de politica vooral zichzelf verrijkte. Dat staat te lezen in een langverwacht rapport van de Vlaamse Overheid, dat de redacties van VTM NIEUWS en HLN konden inkijken. Het rapport spreekt over “systematisch en symptomatisch misbruik van Vlaamse subsidiestromen”. Maar ook de Vlaamse overheid gaat niet vrijuit. Wat deden de kabinetten en administraties toen El Kaouakibi op de deur kwam kloppen voor geld? Krijgt de overheid dat geld nog terug? Het integrale rapport én de vier belangrijkste conclusies.
 2. Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”
  59

  Dedecker ziet in vijftien Vlaamse regio’s “voorbode voor gedwongen fusies tussen gemeentes”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, staat niet te springen voor de vijftien nieuwe Vlaamse regio’s die gisteren werden goedgekeurd door het parlement. Die vormen een administratieve laag tussen gemeentes en provincies. Ze dienen voornamelijk voor samenwerkingsverbanden als politie, brandweer, maar ook bijvoorbeeld bibliotheken, afvalophaling en zwembaden. “Ik voel dat dit de voorbode is voor gedwongen fusies”, zegt Dedecker over de regio’s bij HLN LIVE. “Dat is een andere discussie”, repliceert bevoegd Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) in de studio.