Mensen staan in de rij voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello in Leuven. Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Mensen staan in de rij voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello in Leuven. Archiefbeeld ter illustratie. © EDLL

“Armoedeorganisatie Poverello heeft aan geld geen gebrek, maar het gaat nauwelijks naar armenzorg”

De armoedeorganisatie Poverello heeft aan geld geen gebrek. Dankzij gulle giften spaarde Poverello voor 50 miljoen euro aan vastgoed en 14 miljoen liquide middelen bij elkaar. Wat er met dat geld gebeurt, mag niemand weten en naar armenzorg gaat het nauwelijks, schrijft het weekblad ‘Knack‘.

147 reacties

 • Dero de ridder Dero de ridder

  1 maand geleden
  Als je rijk wil worden begin je best een vzw die tot doel heeft de allerarmsten te helpen. Van overal stroomt het geld toe, controle is nihil.
 • Johan Planckaert

  1 maand geleden
  Van Eetveld is onbetrouwbaar en enkel in geld geinteresseerd. Als de vzw zoveel miljoenen heeft raad ik iedereen aan geen cent meer te storten. Hebben geld genoeg voor jaren, moeten maar hun vastgoed terug verkopen. Van mij krijgen ze in elk geval nooit geen cent meer.
 • Christian Deckers

  1 maand geleden
  Als de kerk er mee gemoeid is, draait het om véél en gemakkelijk geld. Als Brussel er mee gemoeid is, draait het om véél en gemakkelijk geld. Ga er dan maar van dat er daar bij Poverello dubbel gemakkelijk en véél geld vergaard wordt. Poverello heeft wél een 200% terechte naam: 'kleine, arme man'. Alleen bedoelen ze hiermee de naieve gevers. Wie aan hen geeft blijft klein en is arm van geest. Klopt dus als een bus.
 • GERY VANDEWALLE

  1 maand geleden
  Tja als de kerkfabriek er mee te maken heeft ,weet je genoeg!Leper els
 • Jean Schepens

  1 maand geleden
  weer héél veel van het zelfde ; 'directeurs' met riante vergoedingen + 'directie'wagen + reis- en onkostenvergoeding, én 'peanuts' voor de échte hulpbehoevenden ! ... NONKELJEAN
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Klungelig aangevraagde maaltijdcheques en kilometervergoedingen voor familieleden: rapport toont hoe Sihame El Kaouakibi subsidiebedrog pleegde
  PREMIUM

  Klungelig aangevraag­de maaltijd­che­ques en kilometer­ver­goe­din­gen voor familiele­den: rapport toont hoe Sihame El Kaouakibi subsidiebe­drog pleegde

  1.363.622 euro. Dat gigantische bedrag wist Sihame El Kaouakibi de afgelopen jaren los te weken bij de Vlaamse overheid. Subsidies waarmee de politica vooral zichzelf verrijkte. Dat staat te lezen in een langverwacht rapport van de Vlaamse Overheid, dat de redacties van VTM NIEUWS en HLN konden inkijken. Het rapport spreekt over “systematisch en symptomatisch misbruik van Vlaamse subsidiestromen”. Maar ook de Vlaamse overheid gaat niet vrijuit. Wat deden de kabinetten en administraties toen El Kaouakibi op de deur kwam kloppen voor geld? Krijgt de overheid dat geld nog terug? Het integrale rapport én de vier belangrijkste conclusies.