Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Armoede in tijden van corona: “Mijn man werd verliefd op een ander, ik werd ziek en toen ging het restaurant waar ik werk failliet. Nu moet ik naar de voedselbank”

Bijna 1 miljoen Vlamingen leven vandaag in armoede. En door de coronacrisis zullen daar naar schatting nog eens 200.000 bij komen. “Tot vier jaar geleden gingen mijn man en ik twee keer per jaar op reis, samen met onze drie kinderen.” Wij spraken met An, een alleenstaande moeder. “Pas toen mijn spaargeld helemaal op was, durfde ik naar het OCMW stappen. Ik ben 48 jaar, wie gaat mijn nog aanwerven?”

 1. Noodkreet van Gentse dj over eventsector: “Iemand die zich mentaal slecht voelt, denkt snel dat hem of haar schuld treft. Vreemd, want met fysieke gezondheid doen we dat niet”
  Play
  Gent

  Noodkreet van Gentse dj over eventsec­tor: “Iemand die zich mentaal slecht voelt, denkt snel dat hem of haar schuld treft. Vreemd, want met fysieke gezondheid doen we dat niet”

  Een emotionele oproep van de Gentse dj en eventorganisator Jef Eagl (29) gaat viraal op Instagram. De coronacrisis weegt hard op de mensen die hij kent. “Ik ken meer mensen die zelfmoord pleegden, dan mensen die corona hebben gehad”, schrijft de Gentenaar in een bericht dat al meer dan 25.000 likes kreeg. Het uitblijven van enig perspectief weegt hem en zovelen anderen zwaar. Hij licht zijn verhaal toe bij HLN LIVE.
 2. Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadige radicalisering te bestrijden

  Somers zet vijf keer meer middelen in om gewelddadi­ge radicalise­ring te bestrijden

  Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) zal de komende jaren meer dan 2,5 miljoen euro investeren in de bestrijding van gewelddadige radicalisering. Dat is vijf keer zoveel dan tijdens de vorige bestuursperiode. "De strijd tegen gewelddadig extremisme blijft brandend actueel", zegt Somers. "Kijk maar naar wat deze week in Frankrijk gebeurde, waar islamitisch geïnspireerde terreur opnieuw toesloeg. Of luister naar de verontrustende rapporten van OCAD (het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, red.), die waarschuwen voor een snel groeiend rechts-extremisme.”
 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Nadia (32) werkt nu als verkoopster: “500 euro minder per maand, maar geen seconde spijt”
  PREMIUM

  ZOVEEL VERDIEN IK. Nadia (32) werkt nu als verkoop­ster: “500 euro minder per maand, maar geen seconde spijt”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Zo kreeg Nadia Kara 1.600 euro per maand met haar viervijfde job als communicatiespecialist, maar omdat ze niet meer gelukkig was, nam ze ontslag. Vandaag werkt Nadia voor 500 euro minder in een vintage kledingwinkel en verkoopt ze tweedehands interieurspullen in haar webshop. “Tijd is voor mij veel belangrijker dan geld”, zegt ze.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement