Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Armoede dreigt voor recordaantal Belgen

Het beschikbare gezinsinkomen van de Belgen, de beste graadmeter voor de koopkracht, is tussen 2004 en 2017 ongeveer 10 procent gestegen. Toch zit het armoederisico op het hoogste niveau in jaren, blijkt uit een nieuwe studie van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid, schrijven De Tijd en L'Echo vrijdag.

213 reacties

 • Daniel Bamps

  2 jaar geleden
  De politiekers hebben wel het nodige geld om de volksverhuizers te eten en drinken en warm onderdak aan te bieden.De Belgen zelf zijn tegenwoordig maar tweederangsburgers.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  de reden is simpel : vroeger volstond een voltijdse job om rond te komen, dat is niet langer het geval. Dus het gaat zeker niet alleen om allochtonen, al zijn deze natuurlijk kwetsbaarder zeker als ze nog niet lang in het land verblijven en de tijd niet gehad hebben zich te nestelen en zich aan te passen
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  Dit is de logica zelve. De laatste 10-15 jaar is onze bevolking aangegroeid met een recordaantal nieuwe Belgen. En die zijn, door om diverse redenen, kansloos op de arbeidsmarkt: taalachterstand, gebrek aan opleiding, conflict van beide culturen. En gelukkig verdient iemand die gaat werken, meer dan iemand die thuis in de zetel zit. Anders gaat er niemand nog werken.
 • Jo Hendr

  2 jaar geleden
  Dank u regering en fiscus
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Ze hebben wel geld en 'gratis' voor alles, buiten hun mensen hier, die kunnen betalen en als ze in de miserie komen door al dat betalen mogen ze hun plan trekken maar als je van elders komt ho maar dan kan het niet op alles voor niks de Belg betaald.