Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Arme Belgen hebben veel hoger sterfterisico dan rijke Belgen

Arme Belgen hebben een slechtere fysieke en mentale gezondheid dan rijke Belgen. Dat blijkt uit een studie van het Intermutualistisch Agentschap (IMA), dat gegevens van de ziekenfondsen in ons land analyseert.

5 reacties

 • Koos Dirkse

  3 jaar geleden
  Is toch logisch. Mensen in de armste wijken hebben vaak de zwaarste fysieke beroepen. Weinig geld om goede (ver)zorg(ing) te nemen en werken vaak meer en langer om hun hoofd boven water te kunnen houden!
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Als we het over een probleem hier hebben hoeven we daarom nog niet de problemen van de ganse wereld er bij te betrekken, François Nuyts. Bovendien verrechtvaardigen die de problemen hier nog niet. Die armere die vroeg sterven werken en betalen pensioenbijdragen voor die rijkere hoger opgeleide met een witte boord job die lang leven.
 • Johan Vervoort

  3 jaar geleden
  De rijken hoeven zich niet krom te werken om iets te hebben aan het einde van de maand, heeft geen onnodige stress op de werkvloer of om de eindjes aan elkaar te knopen , kunnen zich permitteren om de beste ziekenhuizen te betalen, kunnen zich permitteren om her gezondste voedsel te eten, enz... . De armen lopen enkel en alleen rond op de wereld om de rijken te dienen, het enige waar je als gewone mens tegenwoordig toe dient is geld opbrengen, voor zowel de staat , de multinational, je baas etc,
 • Lilly Daems

  3 jaar geleden
  Dat is dan 98% van de Belgen . Want als je RIJK verstaat als RIJK (véél centen in overvloed) . Dan gaat 2% snel dood zijn . Waarom dan nog belastingen betalen ?
 • François Nuyts

  3 jaar geleden
  En arme Duitsers , Nederlanders , Fransen , Denen , Zweden Italianen enz ook natuurlijk .Of is het weer alleen in Belgié dat dit het geval zou zijn ...