Wim bij een immens groot slotkasteel "met Romaanse ramen, maar door de verticale lijn krijg je een illusie van gotiek".
Volledig scherm
PREMIUM
Wim bij een immens groot slotkasteel "met Romaanse ramen, maar door de verticale lijn krijg je een illusie van gotiek". © Henk Deleu

Architect (45) zet Playmobilbeurs op poten: “In mijn job zijn er duizenden regeltjes, met Playmobil kan ik mij uitleven”

Tijdens de kantooruren ontwerpt hij ziekenhuizen en scholen, in zijn vrije tijd knutselt hij met Playmobil-onderdelen fantasierijke taferelen - diorama's in vaktaal - ineen. Wim Vinckier (45) heeft de schroom omtrent zijn kinderlijke passie overwonnen en is nu zo trots op zijn collectie dat hij een heuse Playmobilbeurs opzet. "Ja, het is een verslaving. Maar ik ben aan het afkicken."

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?