Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is niet mals voor het pensioenplan van minister Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is niet mals voor het pensioenplan van minister Karine Lalieux (PS). © Photo News

Arbeidseconoom Stijn Baert kraakt pensioenplan Lalieux: “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”

Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) vindt het voorstel van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) niet betaalbaar en vraagt dat het Planbureau de effecten ervan wetenschappelijk in kaart brengt. “Dit plan is budgettair een luchtkasteel”, zegt Baert. Hij roept de Vlaamse partijen in de federale regering op om een onderbouwde studie af te wachten, alvorens inhoudelijke gesprekken over de pensioenhervorming op te starten.

289 reacties

 • Yolande MARIS

  4 weken geleden
  Nee weiniger politie die de potten leegroven en weiniger zogezegde experten die hun zakken vullen dan blijft er meer dan genoeg over om de pensioenen te verhogen zodat ouderen die er jaren meer dan de helft van hun loon hebben moeten voor inleveren nog een leefbaar inkomen hebben.
 • Dirk Mabilde

  2 maanden geleden
  Voor ieder jaar dat je gewerkt hebt 50euro Wie dan vele jaren heeft gewerkt heeft een mooi pensioen
 • Marc Van der Vloedt

  2 maanden geleden
  Hoeveel kost het niet om de onkostenkoningen (blauwe en die NEO's) een royale levensstandaard en een royaal pensioen te geven/bezorgen/doneren (uit de staatskas) ? (als ze zich al niet laten uitbetalen via een Zwitserse vennootschap/holding )
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  De rood-groene regering zet de Vlaamse waterpartijen cD&v en OPEN vLD voor schut. Hoeveel water gaan zij bij de wijn doen om deze rampcoalitie in stand te houden. Hoe lang gaan ze Vlaanderen nog uitverkopen om aan de macht te blijven ...
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Pleit er voor om een artikel toe te voegen aan de grondwet. Zeker als die herzien wordt voor een verdere staatshervorming. Het recht om te weigeren om als mens gereduceerd te worden tot een productiemachine die enkel moet opbrengen en goedkoop gedumpt mag worden als die versleten is.
 1. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.