Arbeidseconoom Stijn Baert. Niet in Wallonië, zoals deze foto misschien doet vermoeden. Maar wel in zijn vertrouwde Gent. "Ik functioneer het best in mijn klassieke omgeving, midden de mensen in wie ik vertrouwen heb."
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert. Niet in Wallonië, zoals deze foto misschien doet vermoeden. Maar wel in zijn vertrouwde Gent. "Ik functioneer het best in mijn klassieke omgeving, midden de mensen in wie ik vertrouwen heb." © Joel Hoylaerts/Photo News

Arbeidseconoom Stijn Baert: “De bedoeling van de mens is om gelukkig te zijn”

Een mooi en smaakvol ingericht voormalig rendez-vous hotelletje in een gezellige Gentse buurt. Daar huist arbeidseconoom Stijn Baert (°14 oktober 1983). Geen paleis weliswaar. Maar een mens stelt zijn ambities bij naarmate de jaren vorderen. De tijd dat hij “koning” wilde worden, ligt al even achter hem. Baert werd uiteindelijk arbeidseconoom. Veel gevraagd in de media om zijn brede expertise. Op dat vlak moet hij tegenwoordig nog enkel enkel God — of beter, zijn plaatsvervanger op aarde Rik Torfs — laten voorgaan. Invloedrijk is hij ook. Toen de liberalen lazen wat hij schreef over de nota-Magnette was er voor de meesten geen sprake meer van paars-groen. Nu luidt hij de alarmklok over ons oplopend begrotingstekort. En houdt tegelijk een pleidooi voor het streven naar echt geluk. 

6 reacties

 • daan aerts

  1 jaar geleden
  De mensen kunnen super gelukkig zijn maar de politiek doet daar alles aan dat zo iets nooit zal echt gebeuren.
 • goethals michel goethals

  1 jaar geleden
  de bedoeling is om in het leven gelukkig te zijn.....maar niet tegen eeniedere prijs....eer bestaat nog
 • annie dupont

  1 jaar geleden
  die weet niet wat armoede inhoudt .. die denkt dat hij alles weet, maar heeft geen besef van de realiteit. enkel de cijfers tellen voor hem en blijkbaar dat hij gelukkig is ... gelukkig om in de belangstelling te staan en mensen nog meer in de armoede te duwen met zijn voorstellen . hij is vastbenoemd en zal nooit ontslagen worden . dat is zijn geluk
 • Ramon Simon

  1 jaar geleden
  Dit is toch iemand die enkel economisch kan denken. De geluk zal wel over zichzelf gaan want economie kort voor geluk. Zijn economishe ideeën zijn klassiek en sommigen zelfs achterhaalt. Velen zouden armer worden en ongelukkiger als we deze man volgen.
 • Catherine MISTIAEN

  1 jaar geleden
  Dank u, Stijn Baert. Dat hadden we nodig: de blijde boodschap! Hier op aarde zo gelukkig mogelijk zijn. Is moeilijker dan je denkt. Uitdagingen zijn eigenlijk uitnodigingen, zoals een schaakspel. Je moet ze aannemen en er plezier aan beleven, maar op de juiste manier: er niet aan ten ondergaan. Werken hoort bij het leven zoals eten, drinken en slapen. 4u per dag werken, is genoeg. Meer moet dat niet zijn. De economie moet herdacht worden: werken is allang niet meer survival of the fittest.
 1. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  6

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. “De angst is weg, hier wordt weer gezongen”: in Gents rusthuis, waar 29 bejaarden stierven aan corona, herneemt het leven
  PREMIUM

  “De angst is weg, hier wordt weer gezongen”: in Gents rusthuis, waar 29 bejaarden stierven aan corona, herneemt het leven

  "Het enige echte exitplan is het vaccinatieplan", zei premier Alexander De Croo deze week. Het beste bewijs daarvan is het Gentse rusthuis Ter Rive. Corona richtte er vorig jaar een onmenselijke ravage aan en liefst 29 bejaarden lieten het leven. Vandaag is Ter Rive - hout vasthouden - virusvrij en herneemt het leven er stilaan zijn vertrouwde loop, tot grote vreugde van de bewoners. "Ik voel mij de gelukkigste mens van de wereld nu ik opnieuw met mijn kleinkind buiten op een bank kan zitten en het zonneke weer kan zien."
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"