Colruyt heeft plannen om voorschriftvrije geneesmiddelen te verkopen.
Volledig scherm
Colruyt heeft plannen om voorschriftvrije geneesmiddelen te verkopen. © Photo News

Apothekers niet blij met plannen Colruyt om geneesmiddelen te verkopen

Wie een bestelling plaatst bij online-apotheek Newpharma, zal dat voortaan ook kunnen afhalen bij de ColliShop-afhaalpunten van Colruyt. De supermarktgroep zelf zal meer parafarmaceutische producten in de rekken plaatsen. De apothekers hebben hun bedenkingen over die plannen.

24 reacties

 • John De Brand

  2 maanden geleden
  Super eindelijk de markt van de commerciële farmacie open getrokken! Je moet eens binnengaan in sommige apothekers, groter dan een doorsnee Colruyt, eindelijk wordt zorg terug goedkoper!
 • jean vergote

  2 maanden geleden
  Controle op geneesmiddelinteracties met behulp van de Okay kaart gaat wellicht niet lukken. :-) Enfin aan de kassa zouden ze de vermelding ‘Torsade de Pointes’ wellicht toch niet begrijpen.
 • Maria Van der Linden-Bullens

  2 maanden geleden
  In Nederland is dat al zeker 30 jaar ( ik ben in de 50 en weet niet beter dan dat we dat daar gewoon konden kopen). Paracetamol is daar dan ook veel goedkoper. Goede ontwikkeling dus. Niet alles, maar wat je zonder recept kunt kopen bij een apotheek moet vrij verkrijgbaar zijn in de drogist of supermarkt.
 • Dirk Van Den Bossche

  2 maanden geleden
  Waarom dan nog 5 jaar unief voor apothekers als je het kan kopen in grootwarenhuizen. In Nederland mag het en dus vinden ineens veel Belgen dat het hier ook moet kunnen. In Nederland hebben ze ook heel lang gewacht voor mondkapjesplicht en het resultaat is duidelijk zichtbaar aan hun groot aantal besmettingen
 • Paul Luyckx

  2 maanden geleden
  In Nederland kan het al jaren maar hier beschikken ze over een machtig lobbysysteem.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. PVDA stapt naar integriteitsbureau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoordelijkheid van Antwerps stadsbestuur aan het licht komt”
  Antwerpen

  PVDA stapt naar integri­teits­bu­reau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoor­de­lijk­heid van Antwerps stadsbe­stuur aan het licht komt”

  De PVDA dient klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de rol van het stadsbestuur in de zaak-Sihame El Kaouakibi. Fractievoorzitter Peter Mertens haalt uit naar N-VA. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar jaarloon als CEO verhoogde tot 100.000 euro. Het wordt tijd dat men de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht brengt.”
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken