Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Apothekers mogen vanaf nu attest voor positieve coronasneltest afleveren

Vanaf vandaag kunnen apothekers die coronasneltesten afnemen hiervoor een attest afleveren. Dat meldt de FOD Volksgezondheid. Een attest met een positief resultaat kan dan gebruikt worden als afwezigheidsattest voor een schoolgaand kind vanaf 6 jaar oud. Of een apothekersattest ook geldig is voor een afwezigheid op het werk wordt nog besproken.

 1. Groen licht voor Europees in- en uitreissysteem voor migranten: “Nog beter controleren wie binnenkomt en wie effectief terug vertrekt”

  Groen licht voor Europees in- en uitreissys­teem voor migranten: “Nog beter controle­ren wie binnenkomt en wie effectief terug vertrekt”

  De bevoegde Kamercommissie heeft woensdag in tweede lezing het licht op groen gezet voor de invoering van een Europees in- en uitreissysteem voor migranten in ons land. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) gaat het om een enorme vooruitgang om te controleren wie de EU binnenkomt, maar vooral wie ook effectief terug vertrekt.
 2. Een baby maken is plots veel duurder geworden: “Vrouwen zoeken donorzaad op sociale media. Verontrustend”
  PREMIUM
  6

  Een baby maken is plots veel duurder geworden: “Vrouwen zoeken donorzaad op sociale media. Verontrus­tend”

  De prijs van donorsperma is op korte tijd “exuberant” gestegen. Dat zeggen de grootste fertiliteitscentra. Zaaddatabanken hebben de kosten zo opgedreven dat koppels en alleenstaande vrouwen hun kinderwens vaak niet meer kunnen betalen. En dus zoeken ze andere manieren om zwanger te geraken, zoals via sociale media. “Dat verontrust ons. Want wat daar rondhangt, zijn ‘wilde donoren’.”
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Tienduizenden Vlamingen kregen herfstprik met verouderd vaccin: hoe weet je welk vaccin jij kreeg?

  Tienduizen­den Vlamingen kregen herfstprik met verouderd vaccin: hoe weet je welk vaccin jij kreeg?

  50.000 Vlamingen kregen een verouderd vaccin dat nog niet afgestemd is op de omikronvariant, dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’. Normaal gingen er enkel vaccins gebruikt worden die zowel werken tegen de Wuhan-stam als de omikronvariant, maar dat is dus niet gebeurd. Het zou gaan om verkeerde registratie of menselijke fouten, bevestigt woordvoerder van Zorg en Gezondheid Joris Moonens aan onze redactie. Maar wat moet er nu gebeuren als jij het verouderde vaccin hebt ontvangen?