Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Apothekers mogen coronavaccin toedienen

Apothekers zullen binnenkort coronavaccins mogen toedienen. De plenaire vergadering van de Kamer heeft een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in die zin goedgekeurd.

 1. ‘Konvooi van de Vrijheid’ vertrokken richting Brussel: “Het verbod is vooral intimidatie. Wij komen af”
  PREMIUM

  ‘Konvooi van de Vrijheid’ vertrokken richting Brussel: “Het verbod is vooral intimida­tie. Wij komen af”

  Ook vanuit verschillende delen van Noord-Frankrijk zijn de laatste colonnes vertrokken om te protesteren tegen het coronabeleid. Zij rijden onder meer naar Parijs, waarna het ‘vrijheidskonvooi’ finaal in Brussel wil eindigen. “Ook al mogen we de stad niet binnen, we geven een signaal als we ons allen daarheen mobiliseren”, klinkt het bij de uitgelaten manifestanten. Het blijft intussen onduidelijk hoeveel betogers zondag ons land zullen binnenrijden.
 2. REPORTAGE. Met minister Meryame Kitir en Marc Van Ranst in de townships van Zuid-Afrika, waar de relativiteit van coronavaccins pijnlijk duidelijk wordt
  PREMIUM

  REPORTAGE. Met minister Meryame Kitir en Marc Van Ranst in de townships van Zuid-Afri­ka, waar de relativi­teit van coronavac­cins pijnlijk duidelijk wordt

  “Mijn buurvrouw is doodgeslagen door haar man, omdat hij zijn werk verloren was door corona. Een ander meisje uit de buurt is - op haar veertiende - gestorven in het kraambed. Ze was verkracht door mannen die zich verveelden. Dat is onze realiteit. 100 miljoen euro, dàt zou iets kunnen betekenen voor ons, aan ons leven. Maar een spuitje tegen een virus? Geloof mij, wij hebben andere zorgen.” Of hoe het verhaal van één vrouw de relativiteit van vaccins tegen het coronavirus in de arme townships plots heel duidelijk maakt.