Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Apothekers kampen met tekort aan medicijnen: zeker 580 geneesmiddelen niet beschikbaar

Apothekers trekken aan de alarmbel: ze kampen met een groot tekort aan bepaalde types medicijnen. Op dit moment zijn er zijn zeker 580 geneesmiddelen niet beschikbaar. Dat verneemt VTM NIEUWS. 

70 reacties

 • Bert De Bruin

  2 maanden geleden
  Van de drie redenen die ze aanhalen is er niet eentje geloofwaardig.
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Dubbel. Het zou in een rijk, westers land niet mogen kunnen dat mensen niet aan hun noodzakelijke medicatie geraken. Maar we zijn op wel meerdere vlakken aan het achteruitboeren, de torenhoge belastingen ten spijt. Wat er met die centen gebeurt, weet niemand, maar investeren in infrastructuur of sociale zekerheid staat duidelijk niet meer op de prioriteitenlijst. Anderzijds, veel mensen zijn medicatieverslaafd en zouden veel gezonder zijn als ze minstens de helft brol minder zouden slikken.
 • Marco Di Scarpa

  2 maanden geleden
  Ik loop niet hoog op met de pharma industrie. Ze verkopen hun soms levensnoodzakelijke producten aan de meestbiedende. Eigenlijk zou Europa de basisbehoeften en de levensnoodzakelijke middelen moeten reguleren. Ik herinner me nog een paar decennia terug dat de broodprijs gereguleerd werd in België. Want is basisvoedsel. De toenmalige VLD zat in de regering en heeft dus de regelgeving afgeschaft onder het mom dat de vrije concurrentie de prijs zou doen dalen. Niks daarvan dus.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Walter De Vuyst: Wat de gezondheidszorg in de VS of het UK inhoudt is het minste van mijn zorgen. Ik woon in Belgie , heb in Belgie gewerkt en afgedragen voor de belgische gezondheidszorgen mag ik dan verwachten dat de overheid ervoor zorgt dat geneesmiddelen tenminste beschikbaar zijn.
 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  "De mensheid" toont hier zijn ware gelaat!
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.