Anuna De Wever van Youth for Climate.
Volledig scherm
Anuna De Wever van Youth for Climate. © Benoit De Freine

Anuna zet Bart De Wever op zijn plaats: “Hij heeft de boodschap niet begrepen”

Voor het eerst heeft een nationale klimaatmars plaatsgevonden in Antwerpen. Volgens de organisatie waren er 4.000 deelnemers, de politie houdt het op 3.000. “Onze boodschap aan de politici vandaag is: je kan blijven zagen dat we terug naar school moeten, of you can get to work”, zegt Anuna De Wever, die in een interview met VTM NIEUWS uithaalt naar Bart De Wever. Ook de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) was opnieuw present. 

  1. Unia en çavaria sluiten officieel samenwerkingsakkoord

    Unia en çavaria sluiten officieel samenwer­kings­ak­koord

    Het interfederaal gelijkekanseninstituut Unia heeft voor het eerst een officieel samenwerkingsakkoord gesloten met çavaria, de koepel van meer dan 120 LGBTI-verenigingen in Nederlandstalig België. "Op deze manier kunnen we onze samenwerking beter organiseren en uitbouwen", zegt Els Keytsman, directeur van Unia. "Dit akkoord zal çavaria zeker helpen om zijn opdracht nog beter uit te voeren", voegt Lozano Lafertin van çavaria eraan toe.
  2. Frank Vandenbroucke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

    Frank Vandenbrou­c­ke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

    De verschillende overheden vragen de ziekenhuizen tegen 2 november het aantal bedden voor coronapatiënten te verhogen en niet-dringende operaties die planbaar zijn, gedurende vier weken uit te stellen. Dringende operaties en vitale behandelingen blijven doorgaan. “Wij sluiten elke dag omzeggens een ziekenhuis voor andere zorg dan Covid”, verwees minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) naar het stijgende aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten.