Anuna De Wever openhartig bij HLN Talks
Volledig scherm
Anuna De Wever openhartig bij HLN Talks © HLN

Anuna De Wever openhartig: "Van bedreigingen trek ik me weinig aan, al mijn energie gaat naar het redden van de planeet”

Volgens Anuna De Wever is de coronacrisis een zoveelste signaal is dat we een ambitieus klimaatbeleid nodig hebben. In een nieuwe HLN Talks bekent de activist hoe lastig ze het heeft met iedereen die de klimaatcrisis niet serieus neemt. “Mijn psycholoog leert mij omgaan met die onwetendheid”, klinkt het in gesprek met Magali De Reu.

 1. “Vergrijzing in de bouw zorgt voor opstoot van vacatures”
  6

  “Vergrij­zing in de bouw zorgt voor opstoot van vacatures”

  De toenemende vergrijzing in de bouw zorgt er samen met de goede conjunctuurevolutie voor dat de vacatures in de sector opnieuw op een hoog niveau liggen. Volgens de cijfers voor de maand maart die de VDAB bekendmaakte, liggen de ontvangen en de openstaande vacatures voor de bouw intussen hoger dan in januari en februari 2020 vlak voor de coronacrisis. Tegelijk zakte het aantal werkzoekenden tot een veel lager niveau. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).
 2. Trombosespecialist: "Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”
  74

  Trombose­spe­ci­a­list: "Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”

  De zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin, waarbij er een combinatie optreedt van bloedklonters met een verlaagd aantal bloedplaatjes, heeft op geen enkele manier iets te maken met de klassieke bloedklonters of trombose. Dat zei professor Thomas Vanassche, cardioloog aan het UZ Leuven en vice-voorzitter van de Belgische Vereniging voor Trombose en Hemostase, op de wekelijkse persbriefing van de taskforce Vaccinatie. “Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”, aldus Vanassche.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug