Anuna De Wever en Adélaïde Charlier van Youth For Climate.
Volledig scherm
Anuna De Wever en Adélaïde Charlier van Youth For Climate. © BELGA

Anuna De Wever na rapport van klimaatpanel: “Politici, nu is het aan jullie”

Anuna De Wever en Adélaïde Charlier van Youth For Climate hopen dat de politici de beleidsaanbevelingen van het Panel voor Klimaat en Duurzaamheid meenemen in hun beleid. “De experten hebben hun werk gedaan. Politici, it’s up to you now”, zei De Wever vandaag bij de voorstelling van het rapport van het expertenpanel. Dat kwam er op vraag van de klimaatjongeren.

101 reacties

 • Guy Snoeckx

  2 jaar geleden
  Wat er ook van zij, er zijn feiten. Vis met plastic, ontregelde weersystemen, stijgende CO2 % & temperatuur, afsmelten van poolkappen, en noem maar op. Maar als niemand vindt dat dit zijn of haar probleem is (wat uiteraard ieders vrijheid is), dan moeten de gevolgen maar gedragen worden. Die zullen niet verdwijnen en enkel toenemen. Tenzij niemand vindt dat de wetenschappers ook serieus genomen moeten worden, en men blind is voor de erfenis die volgt. Of wie het niets kan schelen.
 • Jan De Korte

  2 jaar geleden
  En niets over geboorte beperking. Als Je dat niet door hebt denk ik niet dat ge een expert zijt.
 • Eida Lam

  2 jaar geleden
  Ongeveer 50 jaar geleden zou een nest als Anuna gewoon een pak billekoek hebben gekregen als ze zich wou moeien in de zaken van volwassenen op de manier dat zij doet. Is het echt serieus dat wij naar de pijpen moeten dansen van een onnozel schoolwicht dat haar eigen kamer niet eens opruimt?
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Wel als je klimaatexperts een klimaatplan laat voorschrijven is hetzelfde als de vakbonden de loonschalen laten voorschrijven. Hoe dom kan je zijn?
 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Stond gisteren in deze krant geen grafiek van het CO² gehalte en de temperatuur van de aarde over enkele miljoenen jaren? Hoe verklaart Anuna dan het regelmatige hogere CO² gehalte en de hogere temperatuur zelfs uit de tijden dat de mens er was. Waarschijnlijk is dit een te moeilijke vraag voor een schoolkind. Ga terug naar de lessen en hou de festivalterreinen zuiver dan doe te tenminste wat nuttig!
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech