Anuna De Wever.
Volledig scherm
Anuna De Wever. © BELGA

Anuna De Wever krijgt wind van voren nadat ze Gert Verhulst "oude witte hetero man" noemt

Klimaatactivist Anuna De Wever ligt op sociale media onder vuur na een uithaal naar Gert Verhulst. Ze noemde hem “een oude witte hetero man die de klimaatcrisis compleet minimaliseert en een mening geeft over iets waar hij totaal géén kennis over heeft”. Dat viel niet goed, onder meer bij Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). En hij wond er geen doekjes om.

308 reacties

 • Christiaan Ghijselinck

  1 maand geleden
  Haar uitspraak is er duidelijk over en getuigt van onbeheerste jeugdige woede. Maar anderzijds heeft ze wel gelijk. Wat weet een persoon zoals Gert vanuit zijn persoonlijke ervaring over het klimaat ? Hij sluit zich aan bij diegenen die het allemaal maar overroepen vinden met het idee "we zien wel". We zien het inderdaad zien nu al. Daarvoor hoeft Antwerpen nog niet onder te lopen door de stijging van de zeespiegel. De CO2 neutraliteit tegen 2050 komt er niet met een "laisser faire".
 • Bert De Bruin

  1 maand geleden
  Deze opmerking bewijst dat ze nog veel te leren heeft en zal haar nog heel lang negatief blijven volgen. De poten onder je eigen stoel wegzagen is nooit een goed idee.
 • Dirk Buyck

  1 maand geleden
  Wat wist zij over het klimaat op haar 16de
 • pierre de smet

  1 maand geleden
  Men kan ook de vraag stellen wat weet ze zelf van het klimaat en milieu ? Heeft ze daar zelf voor gestudeerd ? Denk het niet , dus waar haalt zij dan haar wijsheid , bij de groenen ?
 • willem sliggers

  1 maand geleden
  Beste Anuna , waarom geen mars op zondag ? Beter voor het milieu vanwege geen files en beter voor hen die werken ! Protesteer eens op de festivals en zet jou leeftijdsgenoten aan om voor het milieu te zorgen dan laten ze misschien niet zulk een troep achter. En als je dat voor elkaar krijgt mag je voor mijn part met je vingertje naar die oude blanke hetero's wijzen !
 1. Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”
  PREMIUM

  Greenpeace blaast 50 kaarsjes uit: “Greenpeace heeft een gezicht als Greta nodig”

  Vandaag blaast Greenpeace exact 50 kaarsjes uit, maar dat zal toch met een stokkende adem gebeuren. Net nu het klimaatprobleem alomtegenwoordig is, lijkt de klimaatorganisatie zelf wat weggedeemsterd. Waar is de tijd dat elke tiener hier rondliep met ‘This body is in danger’ of ‘No time to waste’ op de borst? “Greenpeace is intussen zelf een deel van het establishment geworden en kan een verjongingskuur best gebruiken", meent imagospecialist Fons Van Dyck (VUB).
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.