Anuna De Wever krijgt wind van voren na uitspraak over spijbelen op klimaatmars: “Dit getuigt van zo een onverantwoordelijkheid”

Anuna De Wever kan op flink wat kritiek rekenen na een uitspraak die ze deed op de klimaatmars in Gent. Het boegbeeld van klimaatbeweging Youth For Climate liet zich vanmiddag voor de camera van VTM Nieuws ontvallen dat het “geen zin” heeft “om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”.

93 reacties

 • Jan Verbinnen

  1 maand geleden
  Minder mensen is de enige echte oplossing, en alles zelf produceren, maar daar zijn we te laat mee, nu China voldoende cash heeft om alles op te kopen.
 • robert van nuffel

  1 maand geleden
  wacht maar als ze gaan werken (als ze al werken) en de helft van n hun loon moeten af geven dan zullen ze minder praat hebben
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  En allemaal hebben die van die rare namen: Anuna, Zanna, enz. Gaan we ons echt door deze mensen de les laten lezen? Dat heeft geen benul van wat er gebeurd. Er moet wereldwijd een oplossing komen en dat kan niet. Er is veel te veel verschil tussen de mensen. Strijk dat plat en probeer dan nog eens. De volgende oorlog gaat over "drinkbaar water" gaan. En ga nu allemaal maar op Facebook posten met foto's over de "klimaatmars" en spijbelen. Wees er maar fier op ook ...
 • Willy Stinissen

  1 maand geleden
  Die kinderen die in de kobaltmijnen aan het graven zijn voor onze klimaatveiendelijkheid te kunnen waarmaken zullen het niet eens merken dat ze hier op school zitten of niet. En de spijbelaars zelf ook niet, zolang pa en ma blijven steunen. Totaal wereldvreemd.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Als ze niet in de toekomst geloofd waarom dan zo een teut opzetten? Zeg dab gewoon dat je niet naar school wil gaan.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken

  Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrap­port af te zwakken

  Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. Maar ook kernenergie, vleesconsumptie en financiële steun voor ontwikkelingslanden zouden gevoelige punten zijn. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.