Anuna De Wever krijgt wind van voren na uitspraak over spijbelen op klimaatmars: “Dit getuigt van zo een onverantwoordelijkheid”

Anuna De Wever kan op flink wat kritiek rekenen na een uitspraak die ze deed op de klimaatmars in Gent. Het boegbeeld van klimaatbeweging Youth For Climate liet zich vanmiddag voor de camera van VTM Nieuws ontvallen dat het “geen zin” heeft “om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”.

93 reacties

 • Jan Verbinnen

  1 maand geleden
  Minder mensen is de enige echte oplossing, en alles zelf produceren, maar daar zijn we te laat mee, nu China voldoende cash heeft om alles op te kopen.
 • robert van nuffel

  1 maand geleden
  wacht maar als ze gaan werken (als ze al werken) en de helft van n hun loon moeten af geven dan zullen ze minder praat hebben
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  En allemaal hebben die van die rare namen: Anuna, Zanna, enz. Gaan we ons echt door deze mensen de les laten lezen? Dat heeft geen benul van wat er gebeurd. Er moet wereldwijd een oplossing komen en dat kan niet. Er is veel te veel verschil tussen de mensen. Strijk dat plat en probeer dan nog eens. De volgende oorlog gaat over "drinkbaar water" gaan. En ga nu allemaal maar op Facebook posten met foto's over de "klimaatmars" en spijbelen. Wees er maar fier op ook ...
 • Willy Stinissen

  1 maand geleden
  Die kinderen die in de kobaltmijnen aan het graven zijn voor onze klimaatveiendelijkheid te kunnen waarmaken zullen het niet eens merken dat ze hier op school zitten of niet. En de spijbelaars zelf ook niet, zolang pa en ma blijven steunen. Totaal wereldvreemd.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Als ze niet in de toekomst geloofd waarom dan zo een teut opzetten? Zeg dab gewoon dat je niet naar school wil gaan.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
 1. INTERVIEW. Zanna Vanrenterghem, de frisse wind op de klimaatmars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Zanna Vanrenterg­hem, de frisse wind op de klimaat­mars: “Ik pleit nochtans voor hetzelfde als Anuna”

  Het gezicht van de tienduizenden klimaatbetogers in Brussel gisteren was niet Anuna De Wever, maar wel Zanna Vanrenterghem. 31 jaar, werkzaam bij Greenpeace, vicevoorzitter van de Klimaatcoalitie én door Louis Neefs geïnspireerd - zo vertelt ze ons. Met heldere en genuanceerde uitspraken probeert ze de klimaatzaak zo hoog mogelijk op ieders agenda te zetten. “Onze politici stonden als ramptoeristen naar de overstromingen in Wallonië te kijken, maar ze zetten wel degelijk kleine stappen in de goede richting.”
 2. Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken

  Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrap­port af te zwakken

  Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. Maar ook kernenergie, vleesconsumptie en financiële steun voor ontwikkelingslanden zouden gevoelige punten zijn. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.