Koen Van Staay
Volledig scherm
Koen Van Staay © VTM

Antwerpse topcrimineel gijzelt drugsdealer

Een Nederlandse drugsdealer is begin 2016 gegijzeld en gefolterd door de Antwerpse topcrimineel Koen Van Staay (40), ook bekend van het tv-programma 'Alloo in de gevangenis'. De procureur eist tegen Van Staay een celstraf van 7 jaar.

8 reacties

 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  En dan zeggen dat Antwerpen zo'n 40 jaar geleden een heel gezellige stad was. Nu is het dé plaats voor criminelen. Als die jaren heeft Sp.a maar laten betijen. Gelukkig is het gevaar met "samen" geweken.
 • wil baken

  5 jaar geleden
  Ja en ? risico van de job he. Men moet die mannen straffen als die burgers iets aandoen, tegen elkaar doen ze voor mijn part wat ze willen.
 • Seth cypher

  5 jaar geleden
  De rechter doet op 19 februari wat?
 • Frans Dedokker

  5 jaar geleden
  Het zijn belgen, dan heeft het gerecht veel praat!
 • Jos Indigne

  5 jaar geleden
  En deze mag met naam en foto in de krant van Unia
 1. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugsconcurrent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel
  PREMIUM
  Deurne/Antwerpen

  “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugscon­cur­rent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel

  Tien verdachten van de aanslag op The Pasta House in Deurne zijn deze ochtend veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie tot zeven jaar. Die horecazaak op de Turnhoutsebaan werd in augustus 2020 onder vuur genomen. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. De kopstukken Bilal B., Mohamed N. en Nederlander Isaac B. kregen de zwaarste straffen van zeven en zes jaar. Een reconstructie.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 3. “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearresteerd bij grootschalige politieactie in Alhambrawijk
  PREMIUM
  Brussel

  “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearres­teerd bij grootscha­li­ge politieac­tie in Alhambra­wijk

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. “De criminele organisatie ronselt vrouwen in China en brengt hen over naar Europa, waar ze in de prostitutie geplaatst worden om hen seksueel uit te buiten”, aldus het federaal parket. Een reconstructie van hoe het enorme netwerk in elkaar zit.