Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Antwerpse premetroverkeer hersteld na defect

In Antwerpen is het premetroverkeer iets na 9 uur weer op gang gekomen na een defect dat voor een verstoring zorgde tussen de haltes Sport en Astrid. Dat meldt De Lijn. Er zullen wel nog een tijdje gevolgvertragingen zijn.

 1. Verrassend lang wachten op nieuwe quarantaineregels in onderwijs: “Er was gewoon nog heel veel verwarring”
  PREMIUM

  Verrassend lang wachten op nieuwe quarantai­ne­re­gels in onderwijs: “Er was gewoon nog heel veel verwarring”

  Bijna alle quarantaineregels in het onderwijs gaan op de schop. De nieuwe leuze is simpel: gezonde kinderen mogen naar school, maar wie positief getest heeft of ziek is, blijft thuis. Alleen niet-gevaccineerde tieners zullen na een hoogrisicocontact nog 10 dagen in quarantaine moeten gaan. Die beslissing van de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs kwam er mits enige vertraging: zoals steeds zat het venijn weer in de details.
 2. “Behandeld als een crimineel”: Marokkaanse studente die familie wil bezoeken belandt elf dagen in gesloten centrum van Steenokkerzeel

  “Behandeld als een crimineel”: Marokkaan­se studente die familie wil bezoeken belandt elf dagen in gesloten centrum van Steenokker­zeel

  Een Marokkaanse studente die familie wilde komen bezoeken, heeft na haar landing in Charleroi elf dagen in een gesloten centrum moeten doorbrengen. Volgens de douane had Ouiam Ziti te weinig geld op zak en was haar toeristenvisum niet in orde. Niets van aan, oordeelt zij zelf. “Ik wilde Nieuwjaar vieren met mijn familie, maar ik werd behandeld als een crimineel. Hier ga ik een trauma aan overhouden”, klinkt het.