Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Vertommen

Antwerpse politie gaat vanaf morgen gevaarlijke fietsers veel strenger aanpakken

De wijkwerking van de Antwerpse lokale politie gaat vanaf morgen gevaarlijke fietsers veel strenger aanpakken. Uit meldingen en klachten van inwoners en uit discussies op sociale media blijkt dat foutief en gevaarlijk fietsgedrag stilaan de spuigaten uitloopt in Antwerpen.

121 reacties

 • Gilbert Coenegracht

  5 jaar geleden
  Schaf in de eerste plaats eens af dat fietsers in een één Richtingsstraat langs beide kanten u tegemoet komen. Zorg voor fatsoenlijke fietspaden voorbehouden aan fietsers. Beboet verkeersagressie zowel van iedereen die deelneemt aan het verkeer( voetganger,fietser en automobilist) Maar het belangrijkste is dat iedereen met iedereen moet rekening houden.
 • jan van dessel

  5 jaar geleden
  Ik ben zowel voetganger, fietser als autobestuurder zoals de meerderheid van de Belgen. Als voetganger moet ik steeds uitkijken voor fietsers op het voetpad, als fietser moet uitkijken voor auto's en onoplettende voetgangers en als autobestuurder moet ik oppassen voor voetgangers, fietsers als gevaarlijke autobestuurders. Maar het gevaarlijkste zijn de zogezegde milieubewuste ouders met hun elektrische bakfietsen waar hun kinderen onbeschermd inzitten en voor niets of niemand vertragen.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  De fietsersbond vind dit niet kunnen omdat er al drie doden op de fiets vielen dit jaar. Nu ga ik niet alle schuld op de fietsers schuiven, maar slecht rijgedrag is een grote oorzaak van ongevallen. Dat geld voor fietsers en automobilisten.
 • Martine Rochtus

  5 jaar geleden
  Da is nu eens een goe idee en ook de voetgangers tunnel eens controleren .’’ Daar vliegen de fietsers rond u oren
 • Mark Devos

  5 jaar geleden
  tja da kunnen ze ...daar hoeven ze ni bang voor te zijn ....potters
 1. TEST: Zou jij met de nieuwe regels nog slagen voor je verkeersexamen?

  TEST: Zou jij met de nieuwe regels nog slagen voor je verkeers­exa­men?

  Het verkeersreglement zou voor niemand al te grote geheimen mogen hebben. Dat wordt toch van je verwacht, wanneer je naar het examencentrum trekt voor je theorie- of praktijkexamen, maar natuurlijk ook dagdagelijks wanneer je je in het verkeer begeeft. Toch blijken veel mensen een aantal verkeersregels niet goed te kennen. Het Laatste Nieuws en het verkeersveiligheidsinstituut Vias maakten deze test: zou jij nog slagen voor je verkeersexamen?
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?