Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal blijven IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi trouw.
Volledig scherm
Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal blijven IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi trouw. © RV

Antwerpse IS-weduwen dwepen nog steeds met IS, ze gaan er zelfs voor op de vuist

Ze hebben spijt van hun vertrek naar Syrië, zo verkondigen de gevangengenomen Antwerpse IS-weduwen Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal aan al wie het horen wil. Maar bij de Koerden die hen vasthouden, klinkt een heel ander verhaal. Daar heet het dat de vrouwen IS vurig blijven verdedigen en daar zelfs al voor op de vuist zijn gegaan.

261 reacties

 • Tom Keung

  3 jaar geleden
  Zíjn niet meer te herstellen De brainwash is gewoon te diep
 • Lot Claeys

  3 jaar geleden
  Heel raar dat Rudy Vranckx dat niet heeft opgemerkt. Hij is toch DE man die ALTIJD de waarheid achterhaalt? Daar is hij nu eens lelijk te kakken gezet! Stuur in het vervolg Bo Van Spilbeeck naar het Midden-Oosten. Die is stukken intelligenter en niet zo links-vooringenomen als Vranckx.
 • Joske Vermeulen

  3 jaar geleden
  Elk normaal denkend mens weet reeds lang dat deze schijnheilige individuen niet te vertrouwen zijn. Zij gebruiken (misbruiken) hun kinderen om hun doelen te bereiken. Zij moeten berecht worden in het land waar ze hun misdaden hebben begaan, en aldaar bestraft worden. Voor allen die zich inzetten voor de terugkeer van deze duistere creaturen, weet dat jullie mee verantwoordelijk zijn voor de gevolgen bij een eventuele terugkeer.
 • Pedro Gonzalez

  3 jaar geleden
  Dit verhaal lijkt me onjuist !! De nieuwkomers waren nog steeds aanhangsters van IS die onderschept werden door de Koerden en botsten met de twee Antwerpse ex-IS vrouwen.
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Rudy Vranckx heeft zich ferm bij de neus laten nemen door die vrouwen. Een verzachtende omstandigheid, hij deed het op vraag van de VRT.