De boodschap aan de deur van een Antwerpse dokterspraktijk is duidelijk: niet gevaccineerden krijgen hier niet langer zorg.
Volledig scherm
PREMIUM
De boodschap aan de deur van een Antwerpse dokterspraktijk is duidelijk: niet gevaccineerden krijgen hier niet langer zorg. © RV

Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: “Niemand hangt voor zijn plezier zo’n boodschap uit”

Het is genoeg geweest voor een huisarts uit Antwerpen. “Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn”, luidt de boodschap aan zijn praktijk. Voor de Orde der geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. “Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd”, zegt de man die dit bericht op sociale media deelde.

  1. Buurlanden gaan nauwer samenwerken om verdrinking van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewaking in

    Buurlanden gaan nauwer samenwer­ken om verdrin­king van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewa­king in

    De EU-landen gaan hun samenwerking opvoeren in de strijd tegen smokkelnetwerken die migranten de levensgevaarlijke Kanaalroute opsturen. Dat hebben ze afgesproken tijdens een spoedoverleg in de Noord-Franse havenstad Calais. Tegelijk zal het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee opvoeren, onder meer via luchtbewaking. Al op 1 december zou er een vliegtuig ingezet moeten worden.