Minister van Energie Bart Tomelein (Open Vld) kondigde toen aan dat die structuur naar de beurs zou trekken om burgers te laten participeren.
Volledig scherm
Minister van Energie Bart Tomelein (Open Vld) kondigde toen aan dat die structuur naar de beurs zou trekken om burgers te laten participeren. © belga

Antwerpse gemeenten torpederen fusie intercommunales

UpdateEen reeks Antwerpse gemeenten blaast een plan van de Vlaamse regering om intercommunales te laten samensmelten tot één Vlaamse groene-energieholding op. De raad van bestuur van de Kempense financieringsintercommunale IKA spreekt zich uit tegen een plan om te fuseren tot Zephyr, een superintercommunale actief in groene stroom, heeft De Tijd vernomen van meerdere bronnen. "De Vlaamse groene-energieholding Zephyr komt er wel degelijk", zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) in een reactie.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  14

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.