Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA): “We willen het poëzietalent in Antwerpen nog meer aanspreken om bij te dragen tot het verbinden van stad, poëzie en haar bewoners.”
Volledig scherm
Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA): “We willen het poëzietalent in Antwerpen nog meer aanspreken om bij te dragen tot het verbinden van stad, poëzie en haar bewoners.” © Klaas De Scheirder

Antwerps stadsdichterschap wordt omgevormd naar ‘poule van dichters’

De stad Antwerpen hervormt de oorspronkelijke formule van het stadsdichterschap waarbij één artiest zich twee jaar lang stadsdichter mocht noemen. In de toekomst zoekt de stad een ‘poule van dichters’ die stadsgedichten schrijven in opdracht van de stad.

  1. De klok wordt teruggedraaid, cultuursector mag weer open: Overlegcomité "in de loop van de dag" bijeen

    De klok wordt terugge­draaid, cultuursec­tor mag weer open: Overlegco­mité "in de loop van de dag" bijeen

    Nadat de Raad van State gisteren de sluiting van de cultuursector schorste, draait de politiek vandaag de klok terug: de sector mag weer open. Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten komt in de loop van de dag elektronisch samen over de heropening van de cultuursector. Eerst moet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een ontwerp van koninklijk besluit klaar hebben, valt te horen in regeringskringen. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens blikt vooruit bij HLN LIVE.