Setareh Pourjavan in haar ijssalon.
Volledig scherm
PREMIUM
Setareh Pourjavan in haar ijssalon. © Photo News

Antwerps-Iraanse ijshype Milad is als Ottolenghi op een hoorntje: “Lovende reacties op onze bolletjes amandel-oranjebloesem”

Een bolletje amandel-oranjebloesem of toch liever een saffraanijsje met rozenwater en pistache? Vergeet Ottolenghi, maak kennis met de Antwerpse Setareh Pourjavan. Wat begon als een experiment tijdens de eerste lockdown, is uitgegroeid tot Milad Ice Cream, het eerste Midden-Oosters ijsatelier van België en nu al een ware hype.

  1. LEZERSBRIEF. “Reis geannuleerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van ‘oude’ infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in quarantaine?”

    LEZERS­BRIEF. “Reis geannu­leerd en pas dan blijkt dat positieve PCR-test gevolg is van ‘oude’ infectie: hoeveel mensen zaten al onterecht in quarantai­ne?”

    Het is de vrees van vele Belgen deze zomer: dat ze hun reis moeten annuleren net voor vertrek, omdat een gezinslid positief testte op Covid-19. Het overkwam Veronique De Clercq uit Aalter. Haar (volledig gevaccineerde) dochter moest zich na het zomerkamp laten testen. Een sneltest was negatief. Maar de contacttracing vroeg een PCR-test en die was positief. Nuance: achteraf bleek dat het om zwak positief resultaat ging, allicht als gevolg van een oude infectie. “Wie bezorgt in zo’n geval een herstelcertificaat? En moeten de regels niet dringend veranderen, nu de meerderheid volledig gevaccineerd is?” Lees hier haar integrale brief.