Ontwerp van de nieuwe metro ingang aan de Antwerpse Groenplaats.
Volledig scherm
Ontwerp van de nieuwe metro ingang aan de Antwerpse Groenplaats. © Stad Antwerpen

Antwerpen wil naast Groenplaats ook hele omgeving heraanleggen

Dat de stad Antwerpen de Groenplaats wil heraanleggen, was al langer gekend. Nu blijkt dat ook de omliggende straten en een groot stuk van de historische binnenstad onder handen zullen worden genomen. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis.

4 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  5 jaar geleden
  Dat stadscentrum is echt oud-bollig en triest, het kan best een opknapbeurt gebruiken. Maar toch oppassen anders zullen die van Samen, je weet wel Groen en Rood, niet tevreden zijn..
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  In Gent hebben ze dat al lang allemaal gedaan, en niet beperkt tot wat centrumpleinen. Met een socialistisch bestuur. Wordt tijd dat ze in Antwerpen ook eens wakker worden. Er ligt daar nog heel veel werk. Laten we hopen dat het niet bij de renovatie van het centrum blijft en dat wat daar net buiten ligt blijft verloederen.
 • Frank Mathieu

  5 jaar geleden
  Wanneer komt er een roltrap in premetro station st elisabethstraat (INGANG)voor vele oudere mensen zijn die trappen een grootte hindernis en gevaar ??????
 • Herman Janssens

  5 jaar geleden
  Heel goed bezig, na 70 jaar socialistische stilstand.
 1. ANALYSE. Moeten we ons zorgen maken over stijgende inflatie? “Dit kan een loon-prijsspiraal in werking zetten”
  PREMIUM

  ANALYSE. Moeten we ons zorgen maken over stijgende inflatie? “Dit kan een loon-prijsspi­raal in werking zetten”

  Vier maanden lang werd het leven telkens iets minder snel duurder. Maar daaraan is deze maand voorlopig een eind gekomen. Het inflatiecijfer dat aangeeft hoe duur het leven is tegenover een jaar eerder, ging opnieuw (licht) omhoog. Hoe komt dit? Zijn er gevolgen voor onze portemonnee? En waarom houden we beter de kerninflatie in het oog? Bankeconomen Koen De Leus en Peter Vanden Houte leggen uit.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglijke kot naast het andere”
  PREMIUM
  15

  Luc Bellings woont nu in Spanje, maar keert nog vaak terug naar ons land: “Op de Markt in Brugge ligt het ene bedrieglij­ke kot naast het andere”

  “Aan de Belgische kust is het beter tafelen dan aan de Costa Blanca.” Zeg dat zelfs Luc Bellings (58) het gezegd heeft. En hij kan het weten. Sinds hij zijn Hasseltse sterrenzaak sloot, verhuisde hij naar het Spaanse Alicante om er een fietsenzaak op te starten. Al blijft hij wél naar ons land terugvliegen om in zijn gevreesde stijl restaurants te recenseren en nu voor de tweede keer ‘De beste brasserieën aan de Belgische kust’ te bundelen: “Tien jaar geleden zou zo’n gids nog onmogelijk zijn geweest. Ik zou nooit voldoende goede brasserieën hebben gevonden.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.