Antwerp Pride scherp voor Eddy Demarez: “Dat toont het belang van de Pride vandaag”

Gisteren ging de Antwerp Pride van start in het OLT Rivierenhof in Antwerpen. Het thema dit jaar is #notjustwords. Daarmee wil de organisatie benadrukken dat woorden vaak kwetsender zijn dan we denken. Maar het is ook een actuele uithaal naar sportjournalist Eddy Demarez: “Woorden zijn vaak kwetsender dan mensen denken”, zegt woordvoerder Wilfried Eetezonne.

 1. “De zee is vooral van de vissers en de zeilers. Jullie hebben daar niks te zoeken.” Burgemeester vol in de aanval tegen zeeboerderij van Colruyt Group
  Nieuwpoort

  “De zee is vooral van de vissers en de zeilers. Jullie hebben daar niks te zoeken.” Burgemees­ter vol in de aanval tegen zeeboerde­rij van Colruyt Group

  “Als Colruyt Group onze toegang in zee verspert, dan doen wij vandaag hetzelfde aan hun warenhuis”, zegt de Nieuwpoortse burgemeester Geert Vanden Broucke. Tegen de zomer van 2023 wil Colruyt de eerste 200 ton Belgische mosselen verkopen, gekweekt in een zeeboerderij op een paar kilometer van de kust voor Nieuwpoort. Dat zou een flinke streep door de rekening van de vissers en de jachthaven zijn. Zij vinden in het stadsbestuur een partner in hun strijd. Met zwarte vlaggen bezetten ze de parking van de plaatselijke Colruyt.
 1. Griep krijgt voorlopig geen vaste voet aan de grond in ons land (maar dat kan nog veranderen)

  Griep krijgt voorlopig geen vaste voet aan de grond in ons land (maar dat kan nog veranderen)

  Hoewel we in deze periode van het jaar traditioneel een stijging van het aantal griepbesmettingen zien in ons land, blijft een echte opstoot momenteel achterwege. “Hier en daar wordt er wel al een griepvirus geïsoleerd, net als in andere landen trouwens, maar al bij al niet zo veel”, aldus viroloog en griepcommissaris Marc Van Ranst. Hij waarschuwt wel dat dit nog kan veranderen, “afhankelijk van de maatregelen die we aanhouden”.