Antonin Deneffe (links), slachtoffer studentendoop Gedinne met zijn broer Tristan (vooraan).
Volledig scherm
PREMIUM
Antonin Deneffe (links), slachtoffer studentendoop Gedinne met zijn broer Tristan (vooraan). © RV

Antonin (19) stierf na studentendoop in Waalse Gedinne: “Ik ben plots mijn kleine broertje kwijt”

“Het enige dat we willen zijn antwoorden: wat is er gebeurd met Antonin?” Het afgelopen weekend was een horrorweekend voor de familie van de 19-jarige Antonin Deneffe. Antonin deed zaterdagavond - samen met 300 studenten - mee aan een studentendoop in Sart-Custinne, een deelgemeente van Gedinne. Maar de ochtend daarop werd de jongeman levenloos aangetroffen, de reanimatie had geen zin meer. Het parket van Namen onderzoekt de zaak, vandaag vindt er een autopsie plaats.

25 reacties

 • gustaaf carpels

  3 maanden geleden
  Misschien toch beter wachten wat de autopsie brengt. voor je mensen begint te straffen. voor iets waar ze niets aan konden doen.
 • Gratienne D´Hondt

  3 maanden geleden
  Geef grote straffen dit kan niet zal u kind maar zijn hoe kan zoiets plezant zijn als er dode vallen
 • Jozef Van Schuerbeeck

  3 maanden geleden
  Studentendopen ? De meesten doen waarschijnlijk mee uit schrik om anders niet mee te tellen. Het is je reinste zwijnerij en er moel paal en sterk aan gesteld worden. Strenge straffen voor zij die over de schreef gaan. De jongeren mogen zich amuseren maar als er soms een dode valt bij dit "amusement" dan zijn we ver van huis.
 • Gilbert Geldof

  3 maanden geleden
  René, veelal ben ik het 200% eens met je reacties. Maar nu sla je de bal mis. Je schrijft: "Dopen zijn meestal plezierige "overgangsrituelen". Het woordje "meestal" moet zijn "altijd" en daarbij zijn geen liters dierenbloed en slachtafval nodig. Doopsel, vormsel en huwelijk zijn rituelen, akkoord. Maar besnijdenis? Mmmm, ik denk niet dat een dokter daarmee zal akkoord gaan zonder dat het medisch noodzakelijk is. Zo kan je ook stellen dat de besnijdenis bij vrouwen een overgangsritueel is. Brrr.
 • Patrick Dubois

  3 maanden geleden
  Die dopen zouden moeten verboden worden, zowel bij de studenten als in het leger, ja, u leest het goed, bij het leger worden ook dopen gedaan. Nooit er aan meegedaan, heb eens gezien hoe het bijna fataal afliep voor een persoon.