Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat.
Volledig scherm
Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat. © EPA

Antitankvoertuig Belgisch leger kan niet vuren, vragen bij gunningsprocedure

Achttien pantservoertuigen van het Belgisch leger blijken tien jaar na aankoop niet in staat om antitankmunitie af te vuren. Ze zijn destijds besteld met een kanon dat goed was voor de Belgische wapenindustrie, maar slecht voor het Belgisch leger, zo staat te lezen in De Morgen.

7 reacties

 • nancy dejonge

  3 jaar geleden
  ik stel voor dat de rekening gepresenteerd wordt aan de PS ! .. Beslag leggen op de bezittingen en inkomen van onder andere Magnette en Flahaut en DiRupo
 • Andre Wouters

  3 jaar geleden
  Weer mooie reklame voor de socialisten, 2020 word wéér eens goed ingezet.......
 • jan boden

  3 jaar geleden
  Ze kunnen toch zelf 'pang-pang-pang' roepen ?
 • Hans Berelda

  3 jaar geleden
  Wouter de vriendt heeft hier 1 tweetje over, bij het vorige decable in december stuk of 10. Maar ja toen kon hij N-VA bashen he.
 • Luc Devriese

  3 jaar geleden
  hier zie je hoe het geld verbrast word door onze politici
 1. “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken
  PREMIUM
  7

  “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken

  Ben je onzeker omdat je hart soms overslaat? Dan hangt de oplossing mogelijk rond je pols. “Neem zelf een elektrocardiogram met je smartwatch”, adviseren cardiologen. “Dit is écht meer dan een gadget”, zegt cardioloog Benjamin Scott van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Hoe begin je eraan en wat doe je met de resultaten van een test met je smartwatch? Scott beantwoordt al je vragen.
 2. 31 miljoen euro aan upgrades maakt pantservoertuigen Belgisch leger “compleet onbruikbaar”

  31 miljoen euro aan upgrades maakt pantser­voer­tui­gen Belgisch leger “compleet onbruik­baar”

  De verkenningstroepen van de landcomponent zitten in de problemen. Hun 38 Pandur-pantserwagens ondergaan momenteel een upgrade van ruim 31 miljoen euro, maar dat maakt de pantservoertuigen “compleet onbruikbaar”. “Al wie groter is dan 1,70 meter kan er niet in of uit, en de bestuurder kan niet eens aan de pedalen", klinkt het. De Pandur werd in 2008 omgebouwd tot verkenningsvoertuig, maar kon nog geen enkele verkenningsopdracht uitvoeren door problemen.