Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat.
Volledig scherm
Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat. © EPA

Antitankvoertuig Belgisch leger kan niet vuren, vragen bij gunningsprocedure

Achttien pantservoertuigen van het Belgisch leger blijken tien jaar na aankoop niet in staat om antitankmunitie af te vuren. Ze zijn destijds besteld met een kanon dat goed was voor de Belgische wapenindustrie, maar slecht voor het Belgisch leger, zo staat te lezen in De Morgen.

7 reacties

 • nancy dejonge

  2 jaar geleden
  ik stel voor dat de rekening gepresenteerd wordt aan de PS ! .. Beslag leggen op de bezittingen en inkomen van onder andere Magnette en Flahaut en DiRupo
 • Andre Wouters

  2 jaar geleden
  Weer mooie reklame voor de socialisten, 2020 word wéér eens goed ingezet.......
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Ze kunnen toch zelf 'pang-pang-pang' roepen ?
 • Hans Berelda

  2 jaar geleden
  Wouter de vriendt heeft hier 1 tweetje over, bij het vorige decable in december stuk of 10. Maar ja toen kon hij N-VA bashen he.
 • Luc Devriese

  2 jaar geleden
  hier zie je hoe het geld verbrast word door onze politici
 1. Geen nu of xi, wél omikron: daarom slaan we enkele Griekse letters over bij het benoemen van de nieuwe coronavariant

  Geen nu of xi, wél omikron: daarom slaan we enkele Griekse letters over bij het benoemen van de nieuwe coronavari­ant

  De wereld maakte de afgelopen dagen kennis met de nieuwe variant van het coronavirus: omikron, of omicron in de Engelse taal. Maar voor wie het Grieks alfabet een beetje kent, valt het op dat deze variant wel een sprong maakt over verschillende letters heen: na de mu-variant zouden we nu te maken moeten krijgen met de nu- of xi-variant. Waarom spreken we dan nu van omikron?
 2. 31 miljoen euro aan upgrades maakt pantservoertuigen Belgisch leger “compleet onbruikbaar”

  31 miljoen euro aan upgrades maakt pantser­voer­tui­gen Belgisch leger “compleet onbruik­baar”

  De verkenningstroepen van de landcomponent zitten in de problemen. Hun 38 Pandur-pantserwagens ondergaan momenteel een upgrade van ruim 31 miljoen euro, maar dat maakt de pantservoertuigen “compleet onbruikbaar”. “Al wie groter is dan 1,70 meter kan er niet in of uit, en de bestuurder kan niet eens aan de pedalen", klinkt het. De Pandur werd in 2008 omgebouwd tot verkenningsvoertuig, maar kon nog geen enkele verkenningsopdracht uitvoeren door problemen.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.