Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat.
Volledig scherm
Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat. © EPA

Antitankvoertuig Belgisch leger kan niet vuren, vragen bij gunningsprocedure

Achttien pantservoertuigen van het Belgisch leger blijken tien jaar na aankoop niet in staat om antitankmunitie af te vuren. Ze zijn destijds besteld met een kanon dat goed was voor de Belgische wapenindustrie, maar slecht voor het Belgisch leger, zo staat te lezen in De Morgen.

7 reacties

  • nancy dejonge

    2 jaar geleden
    ik stel voor dat de rekening gepresenteerd wordt aan de PS ! .. Beslag leggen op de bezittingen en inkomen van onder andere Magnette en Flahaut en DiRupo
  • Andre Wouters

    2 jaar geleden
    Weer mooie reklame voor de socialisten, 2020 word wéér eens goed ingezet.......
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Ze kunnen toch zelf 'pang-pang-pang' roepen ?
  • Hans Berelda

    2 jaar geleden
    Wouter de vriendt heeft hier 1 tweetje over, bij het vorige decable in december stuk of 10. Maar ja toen kon hij N-VA bashen he.
  • Luc Devriese

    2 jaar geleden
    hier zie je hoe het geld verbrast word door onze politici
  1. 31 miljoen euro aan upgrades maakt pantservoertuigen Belgisch leger “compleet onbruikbaar”

    31 miljoen euro aan upgrades maakt pantser­voer­tui­gen Belgisch leger “compleet onbruik­baar”

    De verkenningstroepen van de landcomponent zitten in de problemen. Hun 38 Pandur-pantserwagens ondergaan momenteel een upgrade van ruim 31 miljoen euro, maar dat maakt de pantservoertuigen “compleet onbruikbaar”. “Al wie groter is dan 1,70 meter kan er niet in of uit, en de bestuurder kan niet eens aan de pedalen", klinkt het. De Pandur werd in 2008 omgebouwd tot verkenningsvoertuig, maar kon nog geen enkele verkenningsopdracht uitvoeren door problemen.
  2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
    Gouden 11
    2

    Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

    Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.