Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat.
Volledig scherm
Zodra Pieter De Crem het roer overnam als minister van Defensie, hield hij de bestelling van 22 Piranha's tegen, maar voor 18 andere was het te laat. © EPA

Antitankvoertuig Belgisch leger kan niet vuren, vragen bij gunningsprocedure

Achttien pantservoertuigen van het Belgisch leger blijken tien jaar na aankoop niet in staat om antitankmunitie af te vuren. Ze zijn destijds besteld met een kanon dat goed was voor de Belgische wapenindustrie, maar slecht voor het Belgisch leger, zo staat te lezen in De Morgen.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. 31 miljoen euro aan upgrades maakt pantservoertuigen Belgisch leger “compleet onbruikbaar”

  31 miljoen euro aan upgrades maakt pantser­voer­tui­gen Belgisch leger “compleet onbruik­baar”

  De verkenningstroepen van de landcomponent zitten in de problemen. Hun 38 Pandur-pantserwagens ondergaan momenteel een upgrade van ruim 31 miljoen euro, maar dat maakt de pantservoertuigen “compleet onbruikbaar”. “Al wie groter is dan 1,70 meter kan er niet in of uit, en de bestuurder kan niet eens aan de pedalen", klinkt het. De Pandur werd in 2008 omgebouwd tot verkenningsvoertuig, maar kon nog geen enkele verkenningsopdracht uitvoeren door problemen.
 1. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona