Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

ANNO 2021. Monnik Giel (23): “In mijn droom is een gezinsleven uitgesloten”

Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: monnik Giel (23) die acht jaar geleden begon aan een opleiding tot boeddhistisch monnik in India. Corona houdt hem echter al een jaar in België.

18 reacties

 • Gratienne D´Hondt

  1 jaar geleden
  Respect hij doet het toch maar
 • Jean Gallet

  1 jaar geleden
  Leef toch niet volgens een monnik. Op reis gaan, JIU jitsi club, rondhangen met vrienden, netflix bekijken als hij tijd heeft, tja monniken in Tibet leven misschien veel soberder dan in India. Hij leeft vrij werelds en door wie wordt hij onderhouden?
 • Daniel Vermeyen

  1 jaar geleden
  Bizar toch dat je nooit leest hoe hij als puber en nu als jong volwassene omgaat met het feit dat hij z'n seksualiteit onderdrukt. Gezond kan het alvast niet zijn. Dat bewijst het celibaat voor geestelijken van de Rooms-Katholieke Kerk.
 • Christiaan GOETHALS

  1 jaar geleden
  Tot op enkele straten na zou Giel een dorpsgenoot kunnen zijn. In de omgeving vergezichten met polders, dijken en kreken. Een zegen in coronatijd, ruimte om zich te bezinnen. Enkel de Groenen zien het anders, mensen in betonnen dozen, vogels in de ruimte.
 • Lowi Verborgt

  1 jaar geleden
  Wanneer zijn hormonen hem parten beginnen spelen moet hij niet ongerust zijn. Ik woon in een boedistisch land en die monniken komen niets te kort. Op geen enkel gebied.