Professor Hendrik Cammu (64), gynaecoloog en afdelingshoofd urologie UZ Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Hendrik Cammu (64), gynaecoloog en afdelingshoofd urologie UZ Brussel. © Joel Hoylaerts / Photo News

ANNO 2021. Hendrik Cammu (64): “Ons werk als topdokter is af en toe zelfs een beetje saai”

Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Hendrik Cammu (64), professor, gynaecoloog en afdelingshoofd urologie UZ Brussel, die zijn arbeidsritme aan het terugschroeven is.

1 reactie

 • Johan Vanautgaerden

  1 maand geleden
  Ik heb deze persoon als dokter gehad, altijd een duidelijke uitleg waar je als patiënt recht op hebt. Prima dokter. C. Verhaegen (partner van Johan)
 1. Coronacijfers blijven goede kant uitgaan: is epidemie in ons land echt bijna voorbij?
  PREMIUM
  5

  Coronacij­fers blijven goede kant uitgaan: is epidemie in ons land echt bijna voorbij?

  Hoewel onlangs heel wat maatregelen versoepeld werden, blijven de coronacijfers de goede kant uitgaan. Mogen we nu op onze twee oren slapen en is het einde van de epidemie in ons land echt in zicht? Of toch niet? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KULeuven) waarschuwt voor de impact van de Deltavariant: “Hoe de race tussen de die variant en de vaccinatiecampagne zal eindigen, is niet te voorspellen.”
 2. Koning Filip en premier De Croo ontvangen Joe Biden op het paleis
  Play

  Koning Filip en premier De Croo ontvangen Joe Biden op het paleis

  De Amerikaanse president Joe Biden is in Brussel, tussen NAVO- en EU-toppen door, deze voormiddag ook op audiëntie gegaan bij koning Filip. Het is het tweede koninklijke bezoek dat hij aflegt op zijn eerste buitenlandreis als president, nadat hij zondag met zijn vrouw Jill al op de thee was bij de Britse koningin Elizabeth. Bekijk hierboven hoe de presidentiële wagen The Beast toekwam aan het paleis en hoe koning Filip, president Biden en premier De Croo samen poseerden voor de pers.
 1. Dure ‘primeur’ in Brugse politierechtbank: vijftiger speelt wagen kwijt én krijgt celstraf, omdat hij zonder verplicht alcoholslot rondreed
  Brugge/De Haan

  Dure ‘primeur’ in Brugse politie­recht­bank: vijftiger speelt wagen kwijt én krijgt celstraf, omdat hij zonder verplicht alcohol­slot rondreed

  Voor het eerst heeft een beklaagde zich in de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden, omdat hij rondreed zonder alcoholslot. Nochtans was de man verplicht om dat in zijn wagen te installeren na een eerdere veroordeling. Hij speelde prompt zijn Mazda kwijt én kreeg een celstraf. “Ga een ander voor de zot houden”, sprak politierechter Peter Vandamme.
 2. Regering neemt voorzorgsmaatregelen in directe omgeving van 3M-site: “Eet geen eigen eieren of pluimvee”
  PFOS-vervuiling
  68

  Regering neemt voorzorgs­maat­re­ge­len in directe omgeving van 3M-site: “Eet geen eigen eieren of pluimvee”

  In afwachting van meer meetresultaten over de PFOS-vervuiling in en rond Zwijndrecht neemt de Vlaamse regering een pakket voorzorgsmaatregelen in de directe omgeving van de 3M-site. Mensen die in een straal van 1,5 kilometer rond de fabriek wonen, krijgen onder meer de raad om geen eigen eieren of pluimvee meer te eten en om geen grondwater te gebruiken als drinkwater. Kinderen en zwangere vrouwen wordt ook afgeraden om zelfgeteelde groenten te consumeren. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.