Gerolf Annemans en Filip Dewinter.
Volledig scherm
Gerolf Annemans en Filip Dewinter. © BELGA

Annemans en Dewinter bekvechten over #racisme

Vlaams Belang"Racist is geen scheldwoord, maar een eretitel geworden" en "#ikbenracistendaarbenikfierop", zo liet Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter vanmorgen op Twitter niet aan duidelijkheid te wensen over. Maar Europees parlementslid Gerolf Annemans is het openlijk oneens met zjin partijgenoot. "Ik was het niet. Ik ben het niet. En ik zal het nooit zijn." Ondertussen hebben beide kopstukken hun tweets verwijderd.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Aantal meervoudige asielaanvragen neemt toe, vooral van Afghanen

  Aantal meervoudi­ge asielaan­vra­gen neemt toe, vooral van Afghanen

  Een kwart van de asielaanvragen die in augustus in ons land werden ingediend, waren tweede of volgende aanvragen. Dat meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Die zijn voor het grootste deel afkomstig van Afghanen, wellicht omwille van de machtsovername van de taliban in hun thuisland. Maar volgens staatssecretaris Mahdi betekent de complexe situatie in Afghanistan niet dat er automatisch een erkenning volgt.