“Ik heb lang geen dromen meer gehad. En nu ik het stilaan weer durf, lijkt het alsof er geen toekomst meer is.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Ik heb lang geen dromen meer gehad. En nu ik het stilaan weer durf, lijkt het alsof er geen toekomst meer is.” © Photonews

Annelies (19) getuigt over haar mentale problemen: “Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof ik anders was dan de anderen”

Vlaanderen kleurt stilaan weer gloeiend rood. Vrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en deze krant. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Annelies Praet (19) voelde zich op haar 15de plots slecht, zonder aanleiding. “Zeggen dat ik griep had, was zoveel makkelijker dan toegeven dat ik moedeloos in de zetel lag.”

1 reactie

 • Frank Baeck

  2 maanden geleden
  Vallen en opstaan, telkens opnieuw, tot je merkt dat het ok is als je valt, dan blijf je even liggen en dan sta je op wanneer je er klaar voor bent. En hopelijk merk je opeens op dat het vallen minder wordt en minder pijn doet, dat je kan praten over wat er in je gebeurt, dat je waar kan nemen zonder samen te vallen met de donkerte. Neem de tijd.
 1. "AstraZeneca wel degelijk verplicht dosissen te leveren”, FAGG voert onderzoek uit in Waalse fabriek
  14

  "AstraZene­ca wel degelijk verplicht dosissen te leveren”, FAGG voert onderzoek uit in Waalse fabriek

  Volgens de Europese Commissie is AstraZeneca wel degelijk verplicht om de dosissen van zijn coronavaccin waarover afspraken gemaakt werden te leveren. "Het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' werkt misschien bij de buurtslager, maar niet hier", zegt commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides. Bij AstraZeneca is te horen dat de productieproblemen zich situeren bij zijn site in Seneffe (Henegouwen), maar daar lijkt de Commissie weinig geloof aan te hechten. In samenwerking met het Belgische geneesmiddelenagentschap (FAGG) werd alvast een inspectie van de site uitgevoerd.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken