Ann Wauters en Magali De Reu
Volledig scherm
Ann Wauters en Magali De Reu © HLN

Ann Wauters open en bloot: “Het raakte me zo hard dat
mensen in een boog om me heen liepen toen ik corona had”

Niet alleen de bevolking van middelbare leeftijd wordt hard getroffen door het coronavirus. In een nieuw gesprek met Magali De Reu vertelt basketbalster Ann Wauters hoe zwaar het virus haar mentaal en fysiek in zijn greep had. “Het is niet makkelijk om aan het ideaalbeeld te moeten voldoen van de sportster die onvoorwaardelijk sterk is.”

  1. REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegcomité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”
    PREMIUM

    REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegco­mité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”

    Vrijdagavond, de school is uit. Dan duiken vijfde- en zesdejaars het café in om te toasten op het weekend. Dansen en zwanzen aan de toog is er voor deze coronageneratie niet bij. “We voelen ons soms oude mensen, met zes aan tafel in een café dat om 23 uur sluit.” Gaan ze dan naar huis? Wat verzinnen ze om toch wat van hun jonge leven te maken? En wat missen 17- en 18-jarigen het meest? We vroegen het hen in de jongerencafés aan het Mechelseplein in Antwerpen, nu een studie van Sciensano uitwijst dat vier op de tien jongeren het corona-isolement niet meer aankunnen. “Laat los wat enigszins kan”, smeken ze het Overlegcomité.