Ann Schoubs.
Volledig scherm
Ann Schoubs. © BELGA

Ann Schoubs wordt nieuwe baas van De Lijn

De Vlaamse regering draagt Ann Schoubs voor als nieuwe directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters bekendgemaakt. Schoubs zal op 1 januari 2021 de fakkel overnemen van Roger Kesteloot. Die maakte eerder dit jaar bekend dat hij zijn mandaat voortijdig wil beëindigen. 

 1. EMA laat 17 miljoen geblokkeerde vaccins van J&J vernietigen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

  EMA laat 17 miljoen geblokkeer­de vaccins van J&J vernieti­gen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

  De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet meer vrijgegeven en moeten worden vernietigd. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld om hoeveel loten het precies gaat. Volgens Noël Wathion, de nummer twee van EMA, moeten in heel Europa 17 miljoen dosissen in de vuilnisbak, waaronder 2,4 miljoen die opgeslagen lagen in Beerse. Dat zegt hij aan de krant De Tijd. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times. De impact op de Belgische vaccinatiecampagne is nog niet bekend.
 1. LIVE. Taskforce gaat uit van 'worst case scenario': 450.000 J&J-doses tegen eind juni - Komt er een derde prik?
  22

  LIVE. Taskforce gaat uit van 'worst case scenario': 450.000 J&J-doses tegen eind juni - Komt er een derde prik?

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn deze week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.