Still
Volledig scherm
© Still

Animatie toont hoe de vijf gevangenen dankzij dode hoek konden ontsnappen uit gevangenis Turnhout

Hoe konden vijf gedetineerden zomaar ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout? Dankzij een ‘dode hoek’ waar cipiers geen zicht op hadden, zo blijkt. Deze animatie maakt duidelijk hoe de vijf concreet konden ontkomen. Drie gevangenen konden snel weer geklist worden, twee mannen zijn nog altijd spoorloos.

7 reacties

 • Mike smet

  2 jaar geleden
  Simpel iedereen op cel houden in België gedaan met wandelen en ieder apart gedaan met huishouden spelen plus 5000 volt op de celdeur en geen ramen uiteraart in de cel
 • Jan van Steenbergen

  2 jaar geleden
  als je een animatie maakt zorg dan dat ze een juiste weergave van de realiteit is
 • robert dumortier

  2 jaar geleden
  Door de laksheid van de overheid kunne zulke dingen gebeuren ze weten het al jaren zelfs tot in Parijs. En onze overheid die weet nog van niks! Maar hier weten ze niet veel ze weten het via,via en da zullen ze eens kijken en het duurt dan nog eens een paar verkiezingen eer ze eens gaan reageren als ze goesting hebben. Dit s België op zijn smalst!
 • Paul Verbeeck

  2 jaar geleden
  Over 6m hoge muur geklommen,alarmdraad doorknippen (Moet deze geen alarm geven ?). Deze gasten waren beter voorbereid en georganiseerd dan het gevangeniswezen en de politie samen .
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Hoe wisten die dan zo exact hoe ze de hele tijd onder de beschutting van de dode hoek konden blijven? Inside informatie?
 1. Waarom de politie niet meteen foto’s van de ontsnapte gevangenen verspreidde: “Niet de bedoeling dat burgers klopjacht houden”

  Waarom de politie niet meteen foto’s van de ontsnapte gevangenen verspreid­de: “Niet de bedoeling dat burgers klopjacht houden”

  Burgemeester van Turnhout Paul Van Miert (N-VA) wond zich behoorlijk op over het feit dat het ongeveer 16 uur duurde vooraleer politie en parket foto’s verspreidden van de voortvluchtige gedetineerden. “Ik vind dat jammer: je vraagt aan de burgers om alert te zijn en een oogje in het zeil te houden, maar tegelijk weet niemand naar wie of wat ze moeten uitkijken. Anderzijds begrijp ik ook dat je een onderzoek dat volop aan de gang is, niet meteen wil hinderen. Toch is het iets om ernstig over na te denken. Want uiteindelijk wordt op vrijdagmiddag wel een opsporingsbericht verspreid. Laat ons allemaal eerlijk zijn: de vogels zijn dan gaan vliegen.”