Benoit De Freine
Volledig scherm
PREMIUM
© Benoit De Freine

Animal Rights: “Belgisch farmabedrijf doodt gezonde honden en paarden voor dierproeven”

Animal Rights start een campagne tegen Global Stem cell Technology. Volgens de dierenrechtenorganisatie maakt het farmabedrijf uit Ekeren gezonde honden en paarden ziek om er stamcellen van paarden op te testen. “Dierproeven zijn enkel toegelaten als er geen alternatief is, maar dat is hier niet het geval.” Het bedrijf zelf ontkent.

8 reacties

 • ludo verbueken

  12 maanden geleden
  Dat zulke bedrijven nog bestaan snap ik helemaal niet
 • Yves Pinoy

  12 maanden geleden
  Zou een lid van die vereniging een levensreddend medicijn principieel weigeren voor zijn/haar dochter/zoon omdat het middel voortkomt uit het gebruik van dieren om te testen? In het verleden is men bijzonder ondoordacht tewerk gegaan met het gebruik van dieren. Ondertussen is er wel een wet die dit moet voorkomen. Indien deze regels werden overtreden moeten de overheden maar optreden. Maar waar zijn de bewijzen die de beschuldigingen en aantijgingen moeten aantonen? Die zie ik nooit.
 • Willy VanErps

  12 maanden geleden
  Een geneesmiddel om mensen gezond te maken is nog altijd veel belangrijker dan het leven van een dier. Enkel moeten de proeven en experimenten zo “diervriendelijk” mogelijk zijn.
 • PIETER ROGIERS

  12 maanden geleden
  Daar zijn ze weer, het doel van deze campagne is zoals altijd het opwekken van haat en onverdraagzaamheid tegenover farmabedrijven die medische dierproeven uitvoeren. Opnieuw met desinformatie en misleidende leugens en halve waarheden die in hun dierenrechtenkraam passen. Dat ze dit keer op keer ongestraft kunnen blijven doen gaat mijn petje te boven!
 • Danny Govaerts

  12 maanden geleden
  Controle op de werking en bij inbreuken de vergunning schorsen. Bij verdere ongeregeldheden de vergunning definitief ontnemen en een verbod om nog in de sector te werken.
 1. Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”
  19

  Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepe­len”

  Het Overlegcomité krijgt morgen een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. Viroloog Steven Van Gucht zegt in gesprek met VTM Nieuws dat we voorzichtig moeten omspringen met versoepelingen. “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”, luidt het.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid