De laatste foto van Angelo Heuer, nu in een kader met onderaan een buisje met wat van zijn as in. "Op het dressoir zetten is nog een stap te ver."
Volledig scherm
PREMIUM
De laatste foto van Angelo Heuer, nu in een kader met onderaan een buisje met wat van zijn as in. "Op het dressoir zetten is nog een stap te ver." © Repro David Hagemann

Angelo (21), de jongen met de zwemband die door het water werd opgeslokt: “Het maakte me zo kwaad dat mensen hem idioot noemden”

Hij woonde pal onder de zwellende stuwdam. Angelo Heuer (21) uit Eupen, in de Oostkantons. Het allereerste dodelijke slachtoffer van wie het land melding kreeg in de verbijsterende berichten over de watersnood die elkaar vanaf dan snel opvolgden, en het enige in het stadje. Hij was de jongen met de zwemband die door het voortrazende water werd opgeslokt. “Mijn zoon hield van avontuur. Maar hij was zeer intelligent. Hij was voorzichtig”, zegt Gérard Heuer, een vader die al een tweede kind verloor.

 1. Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Café waar barman verdacht van verkrach­tin­gen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

  Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen.
 2. Vandenbroucke wil ook apothekers coronavaccin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrechte kaakslag”
  24

  Vandenbrou­c­ke wil ook apothekers coronavac­cin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrech­te kaakslag”

  De werkdruk bij de huisartsen is groot en volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten zij zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich evenwel met klem tegen het voorstel. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.