De chaos die gisterenavond ontstond in het station van Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
De chaos die gisterenavond ontstond in het station van Oostende. © twitter

Andries (36) stond half uur in de chaos van Oostende: “Toen de flikken chargeerden, ben ik weggegaan”

“Toen mensen begonnen te duwen om toch de trein op te geraken en de politie enkele heethoofden hardhandig op hun plaats zette, had ik genoeg gezien. Op die manier hoefde het niet voor mij; ik heb rechtsomkeer gemaakt en heb de nacht in Oostende doorgebracht”, zegt Andries Arijs (36) uit Lede die zich het uitstapje naar de kust anders had voorgesteld. Hij was getuige van de chaos die gisteren in het treinstation ontstond. 

 1. Wanneer kan er dan wél versoepeld worden? “Mogelijk vanaf midden januari”

  Wanneer kan er dan wél versoepeld worden? “Mogelijk vanaf midden januari”

  Vandaag kondigde het Overlegcomité geen versoepelingen aan. Daarvoor is het nog te vroeg, klonk het eerder al bij veel experts. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beaamt dat. Hij heeft het over “een storm” die momenteel nog boven ons hoofd hangt, maar geeft met richtcijfers wel perspectief op wanneer die storm kan overwaaien. Volgens premier Alexander De Croo zou er bovendien midden januari mogelijkheid zijn om te versoepelen.
 2. ONZE OPINIE. En wat als we de restaurants nu ook eens onder strenge voorwaarden opnieuw probeerden te openen?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. En wat als we de restau­rants nu ook eens onder strenge voorwaar­den opnieuw probeerden te openen?

  Natuurlijk konden premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister Frank Vandenbroucke (sp.a) vanavond geen grote versoepelingen aankondigen. De cijfers kleuren nog allemaal rood en niemand wil ze nog eens zien stijgen. Maar als we strenge maatregelen voor scholen en winkels kunnen invoeren en handhaven, zonder dat het aantal zieke mensen toeneemt, dan moet het ons ook lukken om tegen begin januari de restaurants opnieuw te kunnen openen, toch? Zonder dat je daarom met tien aan tafel moet kunnen en de cafés hun tapkraan moeten laten lopen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
 3. Tommelein reageert op drukte aan het station: “Als wij kunnen investeren in extra personeel en een registratiesysteem, moet de NMBS dat óók kunnen”

  Tommelein reageert op drukte aan het station: “Als wij kunnen investeren in extra personeel en een registra­tie­sys­teem, moet de NMBS dat óók kunnen”

  Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) komt nog één keer terug op de chaos in het station van vrijdagavond. Door een seinstoring was slechts één van de twee sporen berijdbaar en konden honderden reizigers geen trein terug naar huis nemen richting binnenland. Filmpjes en foto’s gingen gretig rond op sociale media. “Als wij een aanmeldingssysteem kunnen organiseren met de stad, moet de NMBS óók extra inspanningen kunnen doen", zegt Tommelein.
 4. Koppel riskeert 18 jaar cel op terrorismeproces in Antwerpen: “Dit zou een enorm bloederige aanslag zijn geweest”
  PREMIUM

  Koppel riskeert 18 jaar cel op terrorisme­pro­ces in Antwerpen: “Dit zou een enorm bloederige aanslag zijn geweest”

  De ogen van veiligheidsdiensten van over de hele wereld waren vrijdag gericht op de rechtbank in Antwerpen. Daar staan Amir S. (38) en zijn vrouw Nasimeh N. (34), een Belgisch-Iraans koppel uit Wilrijk terecht. Het leek een onopvallend koppel, tot ze op 30 juni 2018 werden klemgereden door de speciale eenheden in Sint-Pieters-Woluwe. In de koffer van hun Mercedes-Benz lag een toilettas gevuld met 500 gram springstof waarmee ze een aanslag wilden plegen.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren