De chaos die gisterenavond ontstond in het station van Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
De chaos die gisterenavond ontstond in het station van Oostende. © twitter

Andries (36) stond half uur in de chaos van Oostende: “Toen de flikken chargeerden, ben ik weggegaan”

“Toen mensen begonnen te duwen om toch de trein op te geraken en de politie enkele heethoofden hardhandig op hun plaats zette, had ik genoeg gezien. Op die manier hoefde het niet voor mij; ik heb rechtsomkeer gemaakt en heb de nacht in Oostende doorgebracht”, zegt Andries Arijs (36) uit Lede die zich het uitstapje naar de kust anders had voorgesteld. Hij was getuige van de chaos die gisteren in het treinstation ontstond. 

35 reacties

 • hannes leo

  6 maanden geleden
  De stranden waren nog niet bezet conform het uitgewerkt strandplan. Welke toestanden hadden zich dan voorgedaan? Moedig, gelet op de nieuwe corona uitbraak, het massatoerisme niet aan door extra treinen in te leggen op dit gevaarlijk ogenblik. Laat voor even de kust aan de kustbewoners en blijf in je streek om verdere verspreiding te voorkomen!
 • Bob Boomer

  6 maanden geleden
  Tja, dat heb je met kuddegedrag. 1 trigger is genoeg om een stampede te veroorzaken. Het treintje kwam eraan. Onnozelaars. Als men oproept om ergens naartoe te gaan moet je daar juist wegblijven !
 • Henri Dederen

  6 maanden geleden
  Vele jongeren hielden zich absoluut niet aan de corona regels . Politie bleef toch opmerkelijk redelijk kalm - moeten natuurlijk oppassen om niet van racisme beschuldigd te worden...
 • Norbert Corten

  6 maanden geleden
  Ik ga altijd met de trein naar de kust maar nu zeker niet ik neem nog geen tram of bus meer echt niet te doen in deze corona tijden zeker voor mensen op leeftijd. Allemaal opeen geplakt als sardienen in een blikje het virus zal u dankbaar zijn.
 • Jan Verstraete

  6 maanden geleden
  Hier is IEDEREEN SCHULDIG! Namelijk: 1: de NMBS 2: de stad Oostende en de belangrijkste: iedereen die de coronamaatregelen niet hebben nageleefd. Deze laatsten zouden nu wel hun verantwoordelijkheid moeten opnemen en zich laten testen en in quarantaine blijven tot blijkt dat ze niet besmet zijn. De regels zijn duidelijk!
 1. Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen
  75

  Antwerps bedrijf schaft alle regels af en binnenkort mogen werknemers ook zelf beslissen hoeveel ze verdienen

  Het digitale communicatiebedrijf Marbles uit Antwerpen is met een nieuw experiment gestart. Het haalde al eens het nieuws toen het besloot om werknemers voortaan zélf te laten beslissen over hoeveel vakantie ze namen en gaat nu nog een stapje verder: met een ‘no policy-policy’. Alle regels zijn afgeschaft en werknemers mogen nu zelf de beslissingen nemen. Nieuwe computer nodig of interesse in een opleiding? Dan hoef je daar geen toestemming meer voor te vragen. En daar stopt het niet. Binnenkort zal het personeel ook zelf mogen bepalen hoeveel het verdient.
 2. Tommelein reageert op drukte aan het station: “Als wij kunnen investeren in extra personeel en een registratiesysteem, moet de NMBS dat óók kunnen”

  Tommelein reageert op drukte aan het station: “Als wij kunnen investeren in extra personeel en een registra­tie­sys­teem, moet de NMBS dat óók kunnen”

  Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) komt nog één keer terug op de chaos in het station van vrijdagavond. Door een seinstoring was slechts één van de twee sporen berijdbaar en konden honderden reizigers geen trein terug naar huis nemen richting binnenland. Filmpjes en foto’s gingen gretig rond op sociale media. “Als wij een aanmeldingssysteem kunnen organiseren met de stad, moet de NMBS óók extra inspanningen kunnen doen", zegt Tommelein.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig