André en Nathalie de Laat bij het graf van hun dochter Loes die in februari verongelukte / Loes de Laat
Volledig scherm
PREMIUM
André en Nathalie de Laat bij het graf van hun dochter Loes die in februari verongelukte / Loes de Laat © Tessa Kraan

André (38) en Nathalie (35) aan het graf van dochter Loes (7), het meisje van de eenhoorns: “We komen hier nog een beetje zorgen voor haar”

“Hier zijn, is pijnlijk en troostrijk tegelijk. Het is de plek waar je beseft dat ze er niet meer is. Dat ze er wel is, maar er niet meer is.” Zo verwoorden Nathalie Joossens (35) en André de Laat (38) hun gevoelens aan het graf van hun dochter Loes (7), het Schotense meisje dat eind februari op haar fietsje verongelukte. “Er zijn dagen die je doorkomt zonder te breken, maar je voelt wel een fysieke pijn aan je hart.”

 1. Het leven zoals het is in de enige gevangenisafdeling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”
  PREMIUM

  Het leven zoals het is in de enige gevangenis­af­de­ling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”

  Met opnieuw een hoogbejaarde die zich op crimineel pad begaf — in Roeselare schoot een 85-jarige man zijn 75-jarige vrouw dood — vraagt een mens zich af: hoe gaat het er voor ouderen aan toe in een gevangenis? Die van Merksplas is de enige in ons land met een speciale afdeling voor 65-plussers. “Het is hier een hemel, precies alsof ik in een rusthuis zit. Met dat verschil dat ik niet weg kan.” Het leven zoals het is bij de — veelal zieke — bejaarden op de seniorensectie van de gevangenis van Merksplas.
 2. Vrouw (25) maakt dramatische val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”
  Eppegem

  Vrouw (25) maakt dramati­sche val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweer­man­nen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”

  Politie en brandweer hebben zondag tot in de vooravond gezocht naar een 25-jarige vrouw die in Zemst in het water terecht was gekomen. Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te grijpen, maar dat lukte niet. De sterke stroming sleurde haar mee en ondanks de inzet van een sonarboot en een helikopter werd ze niet meer gevonden. De zoektocht is voorlopig ook stopgezet.
 1. INTERVIEW. Thomas Vanderveken: “Je staat voor de koelkast, je wil niks pakken, maar ineens ben je een gehaktbal aan het eten. Zo is het met overspel ook”
  PREMIUM
  11

  INTERVIEW. Thomas Vanderve­ken: “Je staat voor de koelkast, je wil niks pakken, maar ineens ben je een gehaktbal aan het eten. Zo is het met overspel ook”

  “Alsof het goud van de bergen klaterde.” Toen Thomas Vanderveken (41) vijftien jaar geleden op Véronique Leysen botste, was hij op slag verkocht. Drie zonen later beschrijft hij haar als de vrouw van zijn leven. En mocht dat gevoel morgen anders zijn, dan nóg zal ze de vrouw van zijn leven zijn. Omdat hij vindt: liefde gaat over een keuze. Overspel is dan maar anekdotiek, vertelt hij in dit bloedeerlijke interview. Zestien vragen van Dirk De Wachter, zestien antwoorden: recht uit het hart.