Computerspecialist Nico Cool ontdekte dat het heel gemakkelijk is om pakjes geleverd door Bpost te onderscheppen.
Volledig scherm
Computerspecialist Nico Cool ontdekte dat het heel gemakkelijk is om pakjes geleverd door Bpost te onderscheppen. © Jan Aelberts

Andermans pakjes onderscheppen? Naam, adres en valse e-mail volstaan

De aanpak van bpost, waarbij het klanten vraagt om online door te geven waar hun pakjes geleverd moeten worden, blijkt zo lek als een zeef. De afgelopen weken kaapte uw krant moeiteloos enkele zendingen en liet ze bezorgen op een zelfgekozen locatie. Bpost belooft een snelle oplossing.

 1. Personeel van Luminus-elektriciteitscentrale in Seraing staakt al 22 dagen

  Personeel van Luminus-elektrici­teits­cen­tra­le in Seraing staakt al 22 dagen

  Al 22 dagen staakt het personeel dat de controlekamer van de Luminus-centrale in het Luikse Seraing bemant. Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt een herwaardering van het beroep van assistent-dispatcher. Bovendien stelt het de vele overuren en de beperkte bezetting aan de kaak. Vanochtend demonstreerde het personeel nog maar eens voor de ingang van de centrale. “Het kaderpersoneel heeft de controle over de centrale overgenomen om de elektriciteitsproductie te garanderen”, zegt Luminus in een reactie.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.