Anastasia Alekseyuk (29).
Volledig scherm
PREMIUM
Anastasia Alekseyuk (29). © Simon Mouton Photo News

Anastasia (29) wil terug naar Oekraïne: “Daar ging ik door de hel, maar de situatie waarin ik nu verkeer in België, maakt alles nog erger”

In de Oekraïense voorstad Boetsja ging Anastasia Alekseyuk (29) door de hel. Intussen verblijft ze bijna zes maanden in België, maar haar situatie is er amper op verbeterd. Ze is in Wit-Rusland geboren en beschikt dus niet over dezelfde rechten als Oekraïners. “Uiteindelijk stonden we om vier uur ‘s ochtends op om onze kansen op een goede plek in de rij te vergroten.”

  1. Vlaamse ministers rijden in drie jaar “33 keer rond de aarde” met hun dienstwagens
    6

    Vlaamse ministers rijden in drie jaar “33 keer rond de aarde” met hun dienstwa­gens

    De ministers van de Vlaamse regering hebben sinds 2020 met hun dienstwagens 1.325.379 kilometer afgelegd. Dat is het equivalent van 33 keer rond de aarde rijden, leert Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) uit cijfers die hij opvroeg bij minister-president Jan Jambon (N-VA). Slechts twee ministers, Bart Somers (Open VLD) en Benjamin Dalle (CD&V), rijden met een elektrische wagen, terwijl hun collega's met een plug-in hybride rondrijden. "En dat terwijl ze zelf de burger steeds meer dwingen om elektrisch te rijden", reageert Claes.