Jacobus Perdaems en Ilse De Meulemeester
Volledig scherm
PREMIUM
Jacobus Perdaems en Ilse De Meulemeester © RV/Photo News

ANALYSE. Waarom frituurbaas Jacobus Perdaems een nieuw proces verdient. "Ilse De Meulemeester werd bestraft voor valsheid, en toch is zij 'geloofwaardig’”

Justitie heeft haar werk gedaan. In alle rechtszaken tegen Jacobus Perdaems en Ilse De Meulemeester is er een uitspraak. Perdaems is veroordeeld voor stalking en belastingontduiking, De Meulemeester wegens schriftvervalsing en valse aangifte. Maar de twijfel of justitie haar werk over de hele lijn goed heeft gedaan, blijft.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Ex-miss Ilse De Meulemeester (51) krijgt maand cel voor lasterlijke aangifte tegen frituurbaas: “Beiden doen er klaarblijkelijk alles aan om elkaar schade te berokkenen”
  PREMIUM
  Knokke/Antwerpen

  Ex-miss Ilse De Meulemees­ter (51) krijgt maand cel voor lasterlij­ke aangifte tegen frituur­baas: “Beiden doen er klaarblij­ke­lijk alles aan om elkaar schade te berokkenen”

  Hoewel ze zelf de vrijspraak vroeg en daarin werd gesteund door het Openbaar Ministerie, is Ilse De Meulemeester (51) in de Brugse rechtbank toch veroordeeld tot één maand cel voor een lasterlijke aangifte tegen een Nederlands-Antwerpse frituurbaas. De ex-miss beschuldigde Jacobus Perdaems (65) van belaging, maar volgens de rechter wijst alles erop dat die klacht vals was. “Beiden zijn al jarenlang verwikkeld in een privévendetta, waarin ze elkaar bestoken met wederzijdse klachten”, klonk het in het vonnis. “Over het kwaad opzet bestaat geen twijfel.”
 2. Sportcomplex van Beerschot doelwit van aanslag in drugsmilieu: “Jeugdspeler F. moet eruit”
  PREMIUM

  Sportcom­plex van Beerschot doelwit van aanslag in drugsmili­eu: “Jeugdspe­ler F. moet eruit”

  Een 18-jarige Nederlander Saverio B. staat terecht voor een aanslag met een vuurwerkbom tegen de kantine van het jeugdcomplex van Beerschot. Samen met zijn neefje spoot hij ook een dreigement in graffiti op de zijgevel: “F. moet eruit." Die ‘F.’ staat voor een jeugdspeler van Beerschot, van wie de oudere broers in het drugsmilieu zitten. Saverio B. kwam woensdag alvast met een opmerkelijke vraag naar de rechtbank.
  Antwerpen