De kerncentrale van Tihange, langs de boorden van de Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Tihange, langs de boorden van de Maas. © Bart Leye

ANALYSE. Van prijsstijgingen tot het klimaat: waarom de Belgische kernuitstap een mijnenveld is

De wet op de kernuitstap is intussen zeventien jaar oud. Opeenvolgende regeringen hebben de sluiting van de kerncentrales tegen 2025 voor zich uitgeschoven. Onder impuls van de groenen wil Vivaldi er toch mee doorzetten. Hoe dan?

30 reacties

 • Farid Azuzzi

  1 jaar geleden
  wat willen onze buurlanden ...die centrales zijn tikkende tijdbommen ..
 • willy cornille

  2 jaar geleden
  Proficiat Sharon Debeul want ik open straks een kaarsen fabriek en die gaat draaien, als er wind én zon is tenminste anders moet Groen lomen helpen en dat zitten wel wat blazers blijkt. Niemand wil een windmolen in zijn achtertuin en jij zeker ook niet. Als iedereen zich tegen 2025 een elektrische auto zou aanschaffen staat héél Belgie stil wegens te weinig laad infrastructuur én te weinig stroom. Niet iedereen heeft een bakfiets en werkt achter de hoek of heeft een privé garage.
 • Rik Hofman

  2 jaar geleden
  Sharon kent geen fluit van wetenschappen, en zeker niet van kerncentrales. 
 • Kristof De Vos

  2 jaar geleden
  Er zijn landen die het wel al gedan hebben. We leven in een maatschappij waarin we eerst produceren en gebruiken om dan vast te stellen dat we het niet kunnen wegwerken. (radioactief afval - plastic). We mogen niet afhangen van de centrales zoals in Oekraïne.
 • Fran�ois De Moor

  2 jaar geleden
  De kerncentrales sluiten,zal grote gevolgen hebben,ik zal alvast kaarsen indoen,Deze zullen we verschillende malen per week nodig hebben.Met dank aan de groenen,die eerst uitvoeren,en dan pas nadenken.